Ook de zaterdag wintercompetitie is weer van start gegaan en dat was voor sommigen toch wel even wennen. Zo had wedstrijdleider Ans Groot het bij de prijsuitreiking nog over de Loos competitie terwijl Koeman toch echt de sponsor van de wintercompetitie is (waar het hart vol van is…..). Ook Jan Grooteman wil er nog niet aan dat de zomer toch echt voorbij is en speelde vandaag gewoon in een poloshirtje met korte mouwen. Maar ja, Jan is dan ook net wat anders dan de meeste onder ons. Wij trekken bij het betreden van het clubhuis meestal iets uit, terwijl het voor Jan toen juist tijd werd om zijn vest aan te doen.
Wie weet, misschien wilde Jan het ongelijk van Cees Siekerman bewijzen. Cees schreef afgelopen donderdag dat Cees Duijn zo’n slechte score (8 punten) had omdat hij nog in een polootje liep te golfen terwijl het daarvoor veel te koud zou zijn. Jan wist er vandaag 16 bij elkaar wist te sprokkelen, maar vraag is nu natuurlijk wel of de bewering van Cees niet klopt of dat Jan met wat een wat meer winterse kleding nog een veel hogere score had kunnen bereiken.
Hij werd nu met zijn score van 16 punten tweede achter een als vanouds zeer sterk (wel met lange mouwen) spelende Piet den Dulk. Piet heeft zijn contributie er allang uitgehaald maar weet niet meer van ophouden en wint bijna wekelijks. De derde plaats ging vandaag heel verdienstelijk naar Jeanette Kraaijeveld (zou het familie van zijn?).
De neary en tweary werden vandaag niet geslagen maar die bekende makelaar uit Heerhugowaard moest toch weer twee vogeltjes ophoesten daar Piet den Dulk en ondergetekende een birdie sloegen. Ik had hem gelijk op hole 1 te pakken en daarmee had ik na één hole al evenveel punten als Joyce Bakker over de hele wedstrijd (sorry schat).