U kent mij niet, maar weet wel dat ik er ben. Ik zie niets maar voel, hoor en ruik alles. Een geliefde gast ben ik niet, men zet klemmen uit om mij te vangen, mijn hopen verraden mijn aanwezigheid, soms ten gunste of ten nadele van u, maar ik ben niet voor één gat te vangen. Nu wil ik toch eens uit de school klappen.
Zal ik beginnen op hole 1? Ik hoor de afslag en weet eigenlijk al waar ik moet zoeken, zij ook. Maar soms doen ze dat niet, in het hoge gras links of de bosschage zoeken ze. Sommigen vinden hem of haar altijd, ik hoor dat omdat ik uit de broekspijp een balletje hoor vallen. Natuurlijk weet ik precies waar de bal ligt, maar mij niet gezien. Bij de tweede slag met name op links gebeurt hetzelfde, sommige mensen zoeken graag alleen, dan is de kans dan je hem of naar vindt het grootst.
Op 2 is voor mij weinig te doen, meestal zit ik in de buurt van de afslagplaats en hoor uit de monden hoe de bal vliegt of juist niet. Erop of ervoor met wat vochtige varianten op links en rechts, een volstrekt nieuwe vocabulaire is in mij ontwikkeld.
Op 3 komen de strijdwapens uit de tassen, meestal kan ik voorspellen wat er staat de gebeuren, deze hole vreet ballen en voor mij weinig te beleven een uitzondering op links daargelaten maar daar hebben ze niets aan. Mijn vrienden bij het dwarse water hebben een gouden handel, overigens is rechts ook niet slecht. Achterop de green heb ik een vaste stek, na een vermeend goede bal moeten ze toch weer terug. De extremen links en rechts creatief en komen toch nog met een zeven binnen.
4 is niets voor mij, te overzichtelijk, ze nemen 7 weleens mee maar goed daar kan ik niets van zeggen. Die waterkant achter de green geeft nogal eens discussie, hij of haar zou er toch moeten liggen. Leuk detail is hier dat jullie karretjes soms wat eigenwijs zijn en al vast naar 5 gaan, overigens niet altijd recht.
5 is een feest voor mij, alle kanten worden bezocht, en vaak wordt er een bal aangetroffen die op wonderbaarlijke wijze toch een redelijke ligging heeft, net niet in het water of out of bounds, knap hoor.
Wat moet ik zeggen over 6, zegt u het zelf maar. Graag zou ik adviseren om een provisionele bal te slaan, maar ze doen het niet, ze gaan zoeken en vinden meestal op rechts in de plomp wel een balletje. Ze zijn er echter nog niet, één van mijn favoriete plaatsen. In drie naar de green maar dan moet je bal wel goed liggen. Een bal zegt niets en ik ook niet, gelukkig bieden de bunker of het water rechtvaardigheid.
7, daar kan ik een boek over schrijven en wellicht u ook. Welk een trucs en triggers ik daar heb gehoord en gevoeld grenst aan het ongelofelijke. Alhoewel u daar zelf nooit enig aandeel in hebt gehad wil ik toch waarschuwen voor de creativiteit die aldaar ten toon wordt gespreid. Bedenk zelf maar eens wat u daar zoal zou kunnen doen. Maar goed het is niet voor niets één van de moeilijkste holes.
Op 8 wordt allen op front rechts wat aangemodderd en soms rechts voor de green in het bosje of de waterkant, maar daar zul je mij niet over horen.
Maar dan op 9, een beetje verstandig golfer slaat daar over mijn hoop, de bunker rechts. Dat doen ze niet, visueel hebben jullie de neiging om over links te spelen. Dat is fout en nat alhoewel ook hier mensen hun bal in de rand menen te vinden. Om voor de ogen van de terraszitters op de green te spelen is ook wat waard. Ja, dan wordt het tellen en ook daar heb ik mijn twijfels over, ik kan het niet zien maar wel horen.

Laat mij zitten en spelen jullie golf, hebben we beiden plezier! Mocht iemand zich niet herkennen in het hierboven beschreven?, neem contact met mij op, we komen er wel uit.

Backspin