Het is de schuld van de Duitsers, werd er tijdens de borrel na afloop van de Spierdijk cup gezegd door een van de oudere onder ons. Dat is nog eens een uitspraak. Waar hebben wij het over werd er gezegd. Gaat het over de bierbuik van een golfer van de club ?

Nee, het ging over de CBA van -1 in de uitslag van de Spierdijk Cup. Bij een mooie stralende dag, 19 graden, een beetje wind werd aan de deelnemers een bonusslag toegekend van 1 slag.. Volgens iemand van de club is dat bedacht door de Duitsers. De matige scores van de dag werden eerder veroorzaakt door drankgebruik van de avond ervoor. Omdat de Spierdijk Cup een strokeplay wedstrijd is en elke slag telt is er dit jaar gekozen voor een winnaar met netto score en bruto score anders zou Sylvester Liefting alle Spierdijk Cup edities gaan winnen met een netto score van 63 slagen, zoals de vorige maand.

Deze editie is Karel Visser winnaar geworden bij de netto score en tweede bij de brutoscore en ondergetekende is tweede geworden bij de netto score en eerste bij de bruto score. Kunt u het nog volgen. Ik viel deze twee maanden ook nog in de prijzen door twee keer achterelkaar de maandbeker te winnen maar dat heeft u natuurlijk allang gezien aan mijn naam op de parkeerplek. Die om logistieke reden is verplaatst naar de eerste plek op het parkeerterrein bij het clubhuis. Ik wil George van de Velden bedanken als wedstrijdleiding van de Spierdijk Cup. George van de Velden ? Ja George van de Velden, hij is weer terug van een hele lange huwelijksreis met onze voorzitster. Na afloop hebben wij nog een hapje gegeten in het clubhuis en tot onze verbazing stond de televisie aan. Om 18.00 uur begon Duitsland tegen Slowakije. Dus toch. Nu nog golfen op televisie in het clubhuis !!

Erik Bark