width=Sinds dit jaar biedt de NGF de mogelijkheid om qualifying te spelen vanaf verschillende tees. De wedstrijdcommissie heeft hier op ingespeeld door wedstrijden vanaf verschillende tees te organiseren.

De experimentele periode ligt nu achter ons en naast voer voor menige discussie is een en ander serieus geëvalueerd. Hierbij ging het om twee vragen:

1)           Vinden we het prettig /uitdagend om vanaf verschillende tees wedstrijden te spelen?

2)           Vinden we het bezwaarlijk om binnen een wedstrijd vanaf verschillende tees te spelen (het zogenaamde regenboogprincipe)?

De uitkomst mogen we gerust verrassend noemen. De meerderheid van de spelers vindt het prettig/uitdagend om vanaf verschillende tees te spelen. Een minder grote, maar nog steeds duidelijke, meerderheid vindt dat spelers ook zelf een tee-keuze moeten kunnen maken.

De wedstrijdcommissie gaat naar aanleiding van deze enquête dus door in de richting die we de afgelopen maanden zijn ingeslagen. Let dus goed op bij het inschrijven voor een wedstrijd van welke tee gespeeld wordt of dat er (eens per maand) zelf gekozen kan worden.

In een ingevulde enquête las ik het volgende:

Verandering van spijs doet eten

Verandering van tees doet denken

Ik vind het wel leuk

Ik ga mee met wat de grote groep wil

En zo is het maar net.

Auteur:  Cees Siekerman