hijsen van de vlagVoorafgaand aan de openingswedstrijd werd het nieuwe seizoen traditioneel geopend met het hijsen van de vlag en een toost op het nieuwe jaar. Het is dat ik een vrij nuchter persoon ben, anders zou je nog denken dat het geen toeval kan zijn dat juist Kyan Goossens was uitverkoren om de vlag in de top te hangen. Kyan een jochie van nog geen drie turven hoog sloeg vandaag zijn allereerste birdie! Sam Sneek was helemaal op de (reclame)fiets gekomen om hem persoonlijk zijn allereerste birdie te overhandigen.
Nu we het over Sam hebben, kunnen we gelijk even een teer punt aansnijden. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar het team van Sam (we zullen verder maar geen namen noemen) kwam niet verder dan het schamele aantal van 50 stableford punten (en dat met 14 holes en vier spelers). Laatste plaats, maar wel mooi een rondje voetgolf met koffie en gebak verdiend.
De derde prijs was met 70 punten (dat zijn pas scores) voor het team van Ton Hertog, Peter Buis, Joyce Bakker en Herman van de Wal. De tweede prijs, één puntje meer, was voor het team van Mirjam Kramer, John Heemskerk, Rinus van Ingen en Michael Blacklock (die van de puzzel). Het team van Dirk Loos, Ans Groot, Marion Koek en Jaap Voorneveld had met 72 punten de hoofdprijs (doosje zeer goede ballen van sponsor GOLFonly) te pakken. Ans moest thuis even de zieke Fons een soepje geven waardoor ze de prijsuitreiking moest laten schieten, maar bleef daarna wel gezellig mee-eten (keuze snitzel of gehaktbal king-size).
De knapste prestatie van de dag was trouwens voor het team van Barbara Wasch, Lida Heddes, Sylvester Liefting en Johan Pater (niet op de foto want hij moest gelijk na de wedstrijd weg). Zij waren het enige team dat alle veertien quizvragen goed had beantwoord (dat lukte zelfs de teams met de wedstrijdleiders niet). Zij mogen met z’n vieren uit eten in het afhaalrestaurant van ons aller Gigi (benieuwd hoe ze dat gaan doen)

Guus

[us_separator][us_gallery ids=”9281,9280,9279,9278,9277,9276″ layout=”masonry” columns=”2″ indents=”1″ meta=”1″ meta_style=”modern”]