Op zondag 21 maart was het zo ver “De openingswedstrijd “ .

Alle spelers en speelsters werden door de organisatie welkom geheten op het terras van de Golfclub Spierdijk, maar liefst 17 flights van vier personen hadden voor deze wedstrijd [ fun ] ingeschreven.

Om alle regels van corona goed na te leven, was een draaiboek opgesteld. Na een rondje om het clubhuis werden de flights op het terras welkom geheten door Marion en Ans. Onder het genot van een drankje, uiteraard om te proosten op een hopelijk goed en gezond golfjaar 2021 sprak de voorzitter ons toe via bij de meeste van ons inmiddels welbekende media.  Hierna kwam het cabaret duo Groot en Vlaar in beeld, via beeldmedia werden alle spelers en speelsters op de hoogte gebracht van de spelregels, in het oog springend was hierbij het legaal roven van golfclubs van de tegenstanders bij verlies van de hole.  Dit was een scenario waarbij achteraf diverse spelers slechts nog een driver of putter overhadden waarmee gespeeld kon worden aan het eind van hun ronde.  Hulde voor deze wedstrijdregel.

Dat er toch spanning op de wedstrijd zat was te zien op de drivingrange, Op deze eerste voorjaarsdag was het een en allemaal kleur, zover als het oog reikte alles was geel, het leek het wel of er op de drivingrange allemaal krokussen uitgekomen waren.

Rest nog om de gehele organisatie, vereniging, baan en brasserie te bedanken voor deze dag.  Hun inzet was verwarmend en deed de enigszins gure weersomstandigheden vergeten.

Jan de Vries