Omdat ik van het weekend een deel van de Dutch Moutain Trail (een wandeling van 100 km over de 7 hoogste toppen van Zuid-Limburg) ga wandelen, was ik vandaag niet aanwezig op de herenmiddag en miste ik dus de prijsuitreiking van het zomerseizoen. Wedstrijdleider Ton Hertog was zo attent om mij de uitslag en bovenstaande foto te appen zodat ik het toch nog even op de site kan zetten.

Op de foto zien we vijf van de zes prijswinnaars en een goede verstaander begrijpt gelijk wie er ontbreekt. Inderdaad, ons aller Cock B. (Cock met c, o, c ,k). Zoals de meeste van jullie wel weten gaat Cock B. na de wedstrijd direct naar naar huis om zijn geliefde Marijke niet te lang alleen te laten.

Nu is het natuurlijk interessant om aan de hand van de foto te bepalen wat voor prijs hij gewonnen heeft. Alle winnaars staan op de foto met een beker in de hand en in totaal zijn er twee eerste, twee tweede en twee derde prijzen uit te reiken, maar één van die prijzen ontbreekt. Het lijkt er op dat Jan van S. en Hein D dezelfde beker in de hand hebben en datzelfde geldt voor Jaap B. en Mike D. Als we naar het formaat van de bekers kijken, lijkt het er op dat die van Jan en Hein de grootste is en die van Jaap en Mike de kleinste. Hieruit mogen we concluderen dat Cock net als Fons een tweede prijs heeft gewonnen. Verder weten we dat Cock (met c, o, c, k) altijd op tijd naar huis moeten dus zal Cock wel tweede geworden zijn bij de 9 holes zomercompetitie en Fons tweede bij de 18 holes zomercompetitie.

Volgens het meegestuurde lijstje van Ton H. klopt het ook dat Cock en Fons ieder tweede zijn geworden, maar van mijn redenering klopt vreemd genoeg helemaal niets. Hein is wel degelijk winnaar geworden van de 18 holes competitie, maar Jan heeft niet gewonnen maar werd derde in de 18 holes competitie. Hetzelfde is er zo’n beetje aan de hand met Mike en Jaap. Mike is inderdaad derde geworden, maar Jaap niet, hij werd gewoon eerste van de 9 holes competitie.
Volgende keer moeten de winnaars ook hun gewonnen mand met lekkernijen in de hand houden, dan zien we gelijk wie er gewonnen heeft.

Ik heb begrepen dart het best nog wel een uitzoekerij was om de winnaar te bepalen. Veel spelers hadden hetzelfde puntenaantal en dan gaat de regel in werking dat degene met de meeste eerste plaatsen de winst pakt. is dat nog niet beslissend, dan wordt er gekeken naar de meeste tweede plaatsen, etc.

Alle heren worden natuurlijk van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

p.s. Ook nog een compliment aan de heren over hun kleding, ziet er heel netjes uit. Dat zou toch niet de reden zijn dat we Cock niet op de foto zien 😂

Guus