Vandaag werd de wedstrijd om de Spierdijkcup van vorige week zaterdag ingehaald. Voor mijn gevoel zat ik met een van de favorieten in een flight , maar de betreffende speelsters (Henny W.) wilde daar ondanks de winst van twee maandbekers niets van weten. Volgens haar was dat strokeplay niets voor haar en deed ze zomaar een keertje mee. Wel bekende zij dat ze voor de wedstrijd nog snel twee houtjes van een vriendin had geleend (er lag bij haar nog wel wat op zolder) omdat ze ook wel eens dat soort clubs wilde proberen. Ik weet niet hoe lang die houtjes op zolder hebben gelegen, maar Henny toverde er de mooiste ballen mee uit de hoge hoed: alle ballen gingen als een streep richting de vlag. Omdat ze niet te veel clubs wilde meenemen had ze haar S en P maar thuis gelaten en dat kostte haar denk ik nog wel wat slagen. Nu gebruikte ze meestal haar 9 om uit een bunker te komen en dat was te lastig als het een greenside bunker betrof. Maar ondanks het inleveren van wat slagen kwam zij toch uit op een netto aantal slagen van 68, maar liefst 4 onder de baan. Een geweldige prestatie natuurlijk, maar om het in de juiste perspectief te plaatsen moet ik wel vermelden dat wijlen Kim Jong-IL de voormalige leider van Noord-Korea in 1994 bij zijn eerste golfpartij ooit op de 7041 meter lange golfbaan van Pyongyang (de enige golfbaan in Noord-Korea) maar liefst 38 slagen onder par speelde. Zijn ronde omvatte maar liefst 11 holes-in-one, een prestatie die door alle 17 aanwezige lijfwachten werd bevestigd.
Holes-in-one werden er vandaag niet geslagen, maar Wim T. kwam toch aardig dicht in de buurt met zijn birdie op hole 5. Omdat daar vandaag ook een balletje te verdienen viel met de tweary pakte Wim die ook gelijk mooi mee. Het andere balletje voor een bijzondere verrichting viel te verdienen op hole 2 en deze werd gewonnen door Els, de echtgenote van Wim.
Andere balletjes werden door wedstrijdleider Ria B. nog uitgedeeld van Cock S. (derde plaats met 71 slagen) en Piet den D. (tweede met ook 71 slagen). Bij de bruto scores gingen de balletjes naar Melvin van R. (eerst met 87 slagen), Brendan K. (tweede met 88 slagen) en weer Piet den D. (derde met 89 slagen).
Ik weet niet wie in huize Hart de was doet, maar het lijkt er op dat de wasmachine dagelijks wel in actie komt. Peter speelde vandaag de eerste negen holes in een blauwe polo, de tweede negen holes in een rode polo en in het clubhuis droeg hij na afloop een groene polo. Ik heb niet op de broek en sokken gelet, maar het zou zomaar kunnen dat hij die ook een paar keer heeft gewisseld.

Guus