Vandaag was het dan zover voor de Heren Senioren 2. De Grande Finale.

4 ploegen met 4 wedstrijdpunten en op basis van de gescoorde wedstrijdpunten stonden De Haarlemmermeersche en De Koggen bovenaan. Maar het kon natuurlijk nog alle kanten op. Wij speelden vandaag tegen Zeegersloot en de Haarlemmermeersche trof De Amsterdamse. Het was duidelijk dat wij vol aan de bak moesten en een grote uitslag neer moesten zetten om het kampioenschap af te dwingen.

Dat wij deze wedstrijd heel serieus namen, bleek wel uit het feit dat een aantal van ons nog snel een oefenstage inlasten op The Dutch op de dag ervoor. Alles werd gedaan en gelaten om optimaal geprepareerd aan de start te verschijnen.

Ook onze captain was via de app al bezig om de puzzel voor de dubbels te leggen, op zo’n manier dat wij met 6-0 uit de ochtendsessie zouden komen.

Na ons gebruikelijke ophaalrondje met het busje gingen wij richting Westwoud. Voor een aantal van ons een soort van home course, dus halve thuiswedstrijd. Ondanks de goede sfeer in het busje merkte je toch wel dat de sfeer anders was dan de andere keren. De kans om kampioen te worden speelden al wel in onze hoofden. Zeker omdat dit team grotendeels altijd streed tegen degradatie of om niet laatste te eindigen, was dit voor ons een nieuwe gewaarwording.

Aangekomen in Westwoud kregen wij een hartelijke ontvangst van onze gastheren. Wij waren heel op tijd, dus na de koffie/thee met appelgebak, nog even een goede opwarmsessie om scherp als een mes te starten met de dubbels. Uiteindelijk had de captain toch besloten om de koppels in de te delen op basis van handicap. Dat zou het gewenste resultaat moeten opleveren.

Goed opgewarmd, mede door het fantastische weer, gingen wij van start op hole 1. Ondanks dat de handicaps van ons gemiddeld beter waren dan die van Zeegersloot, was het toch vechten voor iedere hole. Op onze 1e flight na, Dirk L. en Johan P, moest iedereen de volledige 9 holes spelen om tot een goed resultaat te komen. Toen wij allemaal binnenkwamen, bleek dat de missie deels was gelukt Wij eindigden de ochtendsessie met een 4-2 voorspong. De Amsterdamse kwam met een 6-0 voorsprong uit de ochtendsessie dus dat leek niet slecht voor ons gezien het aantal gewonnen wedstrijden .

Om half 2, of eigenlijk om 13:20, gingen wij van start voor de singles. Wij waren zo gretig dat wij gewoon eerder van start gingen. Zou het lukken om de titel binnen te slepen? En zou één van onze tegenstanders nog roet in het eten kunnen gooien? Enfin eerst maar zelf even zoveel mogelijk van de 12 nog te verdelen punten binnenslepen. Na een lange middag met zenuwslopende wedstrijden, die vaak tot en met hole 17 en zelfs 18 duurde, bleek dat wij onze wedstrijd met 11-7 hadden gewonnen. De punten dus in de tas, echter zou het genoeg zijn, want De Amsterdamse en De Haarlemmermersche waren echter nog in de baan. Toen ook de laatste flight van deze wedstrijd op hole 18 klaar was, bleek dat wij op 1 gewonnen wedstrijd, geen kampioen zijn. Wat een deceptie! Van de 72 te verdienen punten komen wij er nu 1 tekort. Wat een apotheose van deze spannende finale dag. Met pijn in het hart bestelde wij nog maar wat drankjes om ons verdriet te verdrinken.

Tijdens het diner had onze captain Loek B een prachtige speech voor allen in petto, Vanwege het feit dat het nog alle kanten op kon, had hij meerdere scenario’s bedacht. Helaas werd het niet die van het kampioenschap, maar wij kunnen zeker zeggen dat wij wel de kampioenswaardige captain in onze gelederen hebben. Loek wij zijn trots op (en eigenlijk al jaren)

Als het trouwens gaat om wie de nazit wint en wie als laatste het etablissement verlaat, kan ik u meedelen dat wij ongeslagen en onbedreigd met een 100% score kampioen zijn.

Het is een prachtig seizoen geweest en wij hebben er ongelooflijk van genoten. Het zal zeker wel weel even afkicken worden dat het seizoen alweer voorbij is, maar volgend jaar gaan wij proberen om wel de eerste plaats te bemachtigen. Het schijnt dat je moet leren om kampioen te worden, zodat je ervaring hebt om met de druk om te kunnen gaan. In dat opzicht hebben wij een heel leerzaam golfseizoen gehad. Maar vooral het plezier en de goede en gezellige sfeer binnen alle teams, geen één uitgezonderd, is iets wat zeker bij zal blijven.

Tot slot willen wij De Amsterdamse van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap. Tegen de andere teams zouden wij willen zeggen; tot volgend seizoen.

Groet Johan (de net niet kampioen) K.