Klopt Guus, bij de dames dragen we geen slobkousen, kniekousen en regenlaarzen maar wel beenwarmers, golflaarzen en broekbeschermers.
En we dragen de beenwarmers  in het grijs, zwart en fluorescerende kleuren, de broekbeschermers zijn zwart en de golflaarzen bruin.
We dragen de beenwarmers over de broek tot ongeveer kniehoogte ter bescherming van de golfbroek. Zo hebben we de minste last van de modder/prut op de baan.
De dames zijn het er over eens dat het goed voor ons zelf is, scheelt de nodige wasbeurten van onze golfkleding. Dus wat dat betreft heb je echt gelijk.
De heren zijn er vast op gewezen door hun vrouwen dat ze  een schonere broek kunnen dragen na het golfen in het clubhuis. Dat staat toch veel beter als je gezellig nazit…..toch?
Maar wat bij de herendragers van afgelopen donderdag niet is gelukt om in de prijzen te vallen, is mij als beenwarmerdragende wel gelukt. Vandaag eerste geworden bij de dames, Marjo Heemskerk met golflaarzen tweede en Els Tromp met zwarte broekbeschermer derde.
De opkomst van deze ochtend was prima ondanks het sombere weer, mist en toch wel koud. 18 dames hebben het niet laten afweten.  Als de opkomst voor de wintercompetitie al zo goed is, kijk ik met vertrouwen uit naar de zomercompetitie.

Hartelijke groet,

Loes