dames golfEn dan heb ik het niet over het Olympisch Stadion in Amsterdam maar over onze eigenste golfbaan Spierdijk. Nadat we maandagavond van de wedstrijdleiding te horen kregen ‘it giet aon’ gingen dinsdagmorgen 6 bikkels (Henny, Joyce, Ria, Hannie, Loes en ondergetekende) van start voor de damesochtend. Deze keer 3 flights van 2 zodat er zo weinig mogelijk stilgestaan hoefde te worden, maar uiteindelijk bleek deze voorzorgsmaatregel niet nodig.

Goed aangekleed: mutsen, oorwarmers, thermohemden en broeken, een extra sjaal en winterhandschoenen. Wie doet ons wat? (zie foto) En ook nu waren de thuisblijvende dames de verliezers! Het werd voor iedereen een heerlijk rondje golf. Het zonnetje kwam er ook nog bij, de wind was niet al te straf en wij genoten!

Zeker ook van de capriolen van de bal. Zoals via ijs, bruggetje en tapijt naar de overkant van de sloot. Denken dat je een keurig rechte bal slaat maar als hij landt, springt hij plotseling naar rechts en komt in de bunker terecht.  Het aanspelen van de green gaf ook de nodige problemen: te hard geslagen/te zacht geslagen, idem bij het putten. Maar ook hoorde je na afloop in het clubhuis de kreet: zo ver als nu heb ik nog nooit geslagen! All in all een heerlijk ochtendje golf met goede scores: 19, 18, 17, 15, 13 en 13.

O ja, ik had 2 parren en op hole 9 plenty kans om een ‘birdie’ te m(r)aken!!

Groetjes

Cock