Kim Clijsters, Johan Cruijff, George Foreman, Lance Armstrong, Sam Sneek, Serena Williams. Zo maar wat namen van sporters met een grandioze comeback in de sport. De meesten comebacks kennen we alleen van de televisie maar die van Sam Sneek konden we vanmiddag gewoon met onze eigen ogen aanschouwen. Voor de wedstrijd vertelde Sam dat zijn tennisarm helemaal genezen was maar dat hij nu last had van zijn rug (volgende week een afspraak met de specialist). Volgens Sam zou het met een handje pijnstillers wel goed komen en dat was niet te veel gezegd (22 stableford punten). Ik weet niet wat hij slikt maar geef mij wat van die pillen! Tijdens de nazit werd trouwens wel duidelijk dat Sam erg gebrand was op een goede score. Hij wil kost wat het kost de eerste man in het competitieteam blijven, zodat hij altijd als eerste aan de matchplay-wedstrijd mag beginnen en na afloop voldoende tijd heeft om lekker wat biertjes naar binnen te werken (ik begreep dat hij meestal na 11 holes wel klaar is en al anderhalf uur in het clubhuis zit voordat de volgende flight binnenkomt).
Tweede werd op eerbiedwaardige afstand Jan Grooteman (18 punten) en derde werd door afwezigheid van Horst Lammers (moest nog even een paar mandjes wegtikken) Jan de Vries met 15 punten.
Door de terugkomst van Sam konden we ook eindelijk weer eens voor een birdie gaan. Het kostte mij wat moeite maar had het op hole 8 toch maar weer mooi voor mekaar.
Tenslotte gingen de bijzondere verrichtingen naar Nine van Kerkvoort (longest drive, de heren kwamen niet eens in de buurt) en Jan Grooteman (tweary op hole 5).

Guus