Ik weet niet of jullie de resultaten van de zaterdagmiddag wedstrijd al bekeken hebben, maar voor mij was het opvallend dat de eerste drie plaatsen werden ingenomen door deelnemers waarvan de voornaam met een J begint. Ik vroeg mij gelijk af wat eigenlijk de kans was dat zoiets zou gebeuren. Volgens de resultaten waren er 21 deelnemers waarvan 7 leden wiens voornaam met een J begint ( 1 op de 3, best veel eigenlijk). De kans op een podium met deelnemers waarvan de naam met een J begint is dan volgens mij 7/21 X 6/20 X 5/19 = 1/38
Verder deden er vandaag twee Guussen mee aan de wedstrijd. De kans dat een Guus dan laatste zou worden is 2/21, bijna een kans van 1 op 10. Jammer genoeg was ik van de twee de pineut. Het begint al aardig te wennen en ik hou me nog steeds vast aan het spreekwoord “de laatsten zullen de eersten zijn“, maar jammer genoeg zegt het spreekwoord niet wanneer dat gebeurd en zo langzamerhand wordt ik er wel een beetje moedeloos van.
Maar ja, laten we het over de winnaars hebben. Derde werd vandaag Jan van S. met 16 stableford punten. Ik weet niet of jullie Jan een beetje kennen, maar hij is een beetje een aparte snuiter: twee keer in de week rijdt hij met zijn auto naar de sportschool om daar op de fiets te stappen (tsja). Tweede werd vandaag Jeroen van den B. (17 punten) en de eerste plaats was voor Jan de V. (ook 17 punten maar een betere tweede helft).
Ik heb Nighel al een paar keer opgehemeld op deze plek, maar de winnaars van de laatste weken pakken regelmatig een lesje bij Nighel en dat kan geen toeval meer zijn.
Verder werd er vandaag voor de derde keer op rij een vogeltje verschalkt door onze forezitter, top Frank.

Guus