width=Het was natuurlijk nog maar helemaal de vraag hoe of het in de NGF-golfcompetitie debuterende seniorenteam van GC De Koggen de eerste wedstrijden zou door komen. Van enig zicht op de krachtsverhoudingen was immers geen sprake.

Maar na twee duels is wel duidelijk dat de door captain Tom Bleyendaal aangevoerde (en aangevuurde) equipe zijn mannetje meer dan staat. Zowel de eerste als de tweede wedstrijd immers, werd winnend afgerond. Op de ‘monsterlange’ (copyright Tom Bleyendaal) course van de Amsterdamse werd op vrijdag 30 maart de Marine Golfclub met 12-6 opzij gezet en afgelopen vrijdag 6 maart ging op de Zaanse het team van de Amsterdamse met maar even 14-4 over de knie.

Playing captain Bleyendaal beschikte in het eerste duel over Henk Kroeke, Jos van der Werf, Arie Floris, Siem Laan en Andre Tessel. De start van de in rode truien, polo’s en petten (van Golfbaan Spierdijk) gestoken ploeg was onwennig maar veelbelovend. De 4-ball better ball in ploegverband eindigde in een all square, maar toen al was duidelijk dat er meer in zat. Dat bleek in de singles. De matchplay-duels eindigden in een dikke zege. Tom (5up), Henk (9up), Siem (3up) en Jos (4up) wonnen, Arie speelde gelijk en alleen Andre dolf het onderspit.

Maar Andre Tessel zou Andre Tessel niet zijn als hij dat een week later op de Zaansche niet goed zou maken. Samen met John Heemskerk (in plaats van Siem Laan) nam hij tegen de ploeg van de Amsterdamse geducht revanche (4up). En omdat Tom/Henk en Jos/Ron Bezuur (in plaats van Arie Floris) met 3up van de baan kwamen, stond het bij de lunch al 6-0 voor De Koggen. Aangezien Henk (2up), Tom (4up), Jos (3up) en John (2up) ’s middags ook ongenaakbaar bleken (Ron en Andre haalden het net niet) kwam er uiteindelijk een indrukwekkende 14-4 uitslag op het bord.

Mooi om te weten: vrijdag 13 april aanstaande is GC De Koggen gastheer. Kunnen ‘die anderen’ ook eens ondervinden hoe snel onze greens zijn.