Iets later dan gepland vertrokken vanmorgen in alle vroegte 30 leden van de club om aan de door Faber gesponsorde dauwtrapwedstrijd mee te doen. De bedoeling was dat er klokslag 7 uur zou worden afgeslagen, maar om de een of andere reden werd de klok niet geluid. Misschien een foutje van de hulpkoster, want hoofdkoster Kees Duijn stond ook in de baan te wachten op het startsignaal.
Wat mij betreft was het opvallend dat iedereen om 6.30 uur al aanwezig was, Hein D. had zelfs al een mandje ballen weggeslagen. Kees van D. had het wel heel goed voor elkaar, hij werd door vrouwlief/vriendin naar de baan gebracht en later weer opgehaald. Wat een schat van een vrouw of zal Kees de wind er flink onder hebben?
Binnenkort hebben we weer overleg met de leverancier van Golfgenius, maar in het voordeel van hen werkt zeker de scorekaart. Wat zag die er super professioneel uit. Op de kaart werd in het blauw aangegeven op welke hole je moest starten, stonden alle bijzondere verrichtingen bij de holes vermeld en kwamen de namen van de spelers ook weer terug bij de tweede negen (ik zou niet weten wat daaraan nog verbeterd kan worden).
Opvallend was ook de kleding van het bedienend personeel. Na zes jaar in zwart gelopen te hebben laat het bestuur van de golfbaan de teugels een beetje vieren en mogen de dames zelf kiezen wat voor broek en schoenen ze dragen. Een blauwe spijkerbroek en witte sneakers zijn duidelijk favoriet en mijn suggestie voor een vrolijk zomers jurkje kan ik volgens Daphne wel uit mijn hoofd zetten.
Ook in de baan zagen we nog geen jurkjes fladderen maar wat het weer betreft had dat zeker gekend. Wat een prachtige dag om lekker vroeg op te staan. In ieder geval had Ans G. geen enkele moeite met het vroege tijdstip. Over de 18 holes scoorde zij maar liefst 40 stableford punten, genoeg voor de eerste plaats. Tweede en derde werden George V. en Joost V., beiden met 39 punten. Begrijpelijk dat beide heren na afloop probeerden wedstijdleider Cees S. te verleiden tot het verplaatsen van de herenmiddag naar de donderdagochtend (gewoon net als bij de dames). Gelukkig liet Cees zich ook na luttele biertjes niet overtuigen en houden we het op de middag.
Verder waren er vandaag balletjes te winnen met een bijzondere verrichting. Miranda van der K. had nog nooit van een “tweary to the rope” gehoord, maar wist wel mooi haar tweede bal het dichts bij het touwtje te plaatsen. Verder waren er twearies op hole 2 en 5 welke gewonnen werden door Sjors B. (in tweeën in het gaatje dus ook een mooie birdie) en Piet den D. (ja, hij weer).
Lest mij verder niets anders dan Gerda H. nog te feliciteren met haar verjaardag. Echtgenoot Ton had vandaag graag meegedaan, maar weet heel goed waar op zo’n dag de prioriteiten liggen.

Guus