width=Met zeven vrouw sterk arriveerden we vol goede moed op dinsdagochtend 9 april in het clubhuis.
Ria zou deze keer niet meespelen, maar kwam toch ook in Koggentenue naar Dirkshorn voor de teamfoto. Gelukkig was ze weer helemaal bijgekomen van het benauwde avontuur van vorige week. Liesbeth was vandaag ons debuterend speelster en de rest van het team bleef ongewijzigd.
Vol verwachting zaten we natuurlijk alweer helemaal klaar voor de koffie.
Het koekje daarbij bleek van het formaat ‘casinofiche’, waardoor Dirkshorn op ‘de koffie met lekkers-ranglijst’ nog teleurstellender scoort dan de koekjes van Almeerderhout, daar pasten tenminste nog pinda’s op.
Appelgebak kon wel besteld worden, dus dat deden we dan maar op eigen kosten.
Daarna zijn er een aantal teamfoto’s gemaakt, waarvan we er hier eentje met goedvinden van het hele team kunnen delen.
Op de spelerslijst zagen we al dat we deze dag een zware dobber zouden gaan hebben aan de dames uit Almere. De gemiddelde handicap lag rond de 16, terwijl die van ons gemiddeld rond de 26 ligt…
Voor Almeerderhout was dit de eerste speeldag in de tweede klasse, na het degraderen vanuit de eerste klasse vorig jaar.
Het greensomespel ging ons eigenlijk nog behoorlijk goed af, ondanks de koude, harde wind en het spelen tegen lagere handicappers.
We eindigden de ochtend tevreden met een keurige 3-3 gelijkstand.
Na de heerlijke lunch maakten we ons op voor een middag, waarvan we hoopten dat we het allemaal zo lang mogelijk vol zouden houden. Strijdlustig en met een lekker zonnetje erbij gingen we in de middag van start. Sommigen van ons moesten spelen tegen dames met een handicap van meer dan 10 punten lager, niet te doen natuurlijk. Toch hebben we ons stuk voor stuk kranig geweerd en werd het bij de meesten pas op de laatste holes beslist, maar alleen Marion haalde voor de Koggen twee winstpunten.
Volgens Marion lag dit aan haar pitbullmentaliteit. Een heel knappe prestatie in ieder geval!
De dames van Almeerderhout kunnen na hun eerste wedstrijddag maar liefst 13 punten bijschrijven. Bleven er voor ons helaas nog maar 5 over…, maar daar hebben we echt heel hard voor gewerkt.
Nu afwachten hoe de andere teams zich staande houden tegen dit sterke team gedurende de volgende wedstrijden. De Kennemer verloor het dit keer net van Anderstein met 8-10.
We moeten Dirkshorn zeker nog even complimenteren met een geweldige catering van lunch en diner. Het Italiaanse dinerbuffet was echt zalig!
Ook was het erg attent dat we tegoedbonnen van de golfbaan kregen met kortingen op greenfee en maaltijd.
Traditiegetrouw op Dirkshorn, werden we op een groepsfoto met alle teams vastgelegd, alvast leuk voor later! Goed gedaan, gastvrouwen van Dirkshorn! Het was weer erg gezellig!
Volgende week zijn we zelf gastvrouwen op ‘onze eigen Golfbaan Spierdijk’ en mogen we de vier andere teams bij binnenkomst laten genieten van heerlijke punten appelgebak.
‘We zullen ze wel eens laten zien hoe het hoort’, sprak onze bakkersvrouw!

Nine