width=Oké, er ging ook nog een prijs naar de heren. Kon trouwens niet anders. Dat was immers de longest drive voor de mannen. Die een prooi werd voor Jos van der Werf. Maar alle andere prijzen op Koninginnedag gingen naar de vrouwen. Waaronder de belangrijkste: de teamprijs. Na negen holes Texas Scramble in bijna zonder uitzondering oranje outfit, kwam een supertrio bestaande uit Ria Duijn, Hellen Bakker en Truus van den Dobbelsteen als eerste over de eindstreep, waarna eerstgenoemde zich in een zinderende putt off nog eens kroonde als de primus inter pares, de eerste onder haar gelijken.

Ook formidabel was de prestatie van Bernadette Faber. Zij mikte het balletje op hole vijf op slechts een meter van de vlag: neary. Dat haar flightgenoten (louter mannen!) er vervolgens zo’n potje van maakten, dat het team toch nog met een vette bogey van de green stapte, was niet haar schuld. Ook niet van de mannen overigens. Vonden ze zelf.

Het was allemaal te wijten de wind, beweerden de heren, die harde wind. Zo vormde uw scribent een flight met een erkende long hitter (ik zal zijn naam niet noemen, omdat het Arie Floris was) die de ene na de andere bal in het water zag plonsen. Uit andere flights kwamen dezelfde berichten. Peter Koopman beweerde zelfs dat hij zijn hele familiefortuin er doorheen had gejaagd. Wat dan weer het voordeel heeft dat de prijs van de waterballen wegens het grote aanbod binnenkort spectaculair zal dalen.

De longest drive bij de vrouwen tenslotte was voor Barbara Wasch en was er een prijs beschikbaar geweest voor de fraaiste oranje uitdossing dan was die ongetwijfeld ook naar haar gegaan. Hoewel… Nou ja, bekijk voor een eigen keuze de foto’s, voornamelijk gemaakt tijdens het uitgebreide napimpelen.

 width=

 width=

 width=

 width=