Omdat er nogal wat spelers op vakantie zijn moesten we het vandaag met zijn tienen uitvechten. Nou ja, Manfred S. liet zich niet zien en Melvin van R. moest zich na negen holes met pijn in de nek terugtrekken. Wedstrijdleider Ria B. had het na afloop dan ook gemakkelijk, zij hoefde maar acht kaarten in te voeren. De klaverjassers onder ons weten natuurlijk dat wie schrijft die blijft en zo was het niet verrassend dat Ria met de eerste prijs ging strijken 😉. Het was dat flightgenoot Hein D. nog een redelijke ronde liep, anders zou het voor ons heren wel erg gênant geworden zijn. Hein was de enige van de mannelijke deelnemers die het aantal slagen onder de 100 wist te houden (93). Net als drie andere heren kwam ik tot een score van 101 slagen en omdat mijn tweede negen van beduidend beter niveau was dan mijn eerste negen (56 om 45) verwachtte ik nog wel in de prijzen te vallen. Mooi niet dus, vanwege het beperkte aantal deelnemers werd alleen de eerste prijs uitgedeeld (dat heb ik weer). Hein kreeg drie balletjes vanwege zijn beste bruto score van 93 en Ria ontving drie balletjes vanwege de beste netto score (74 slagen). Ook Hein had netto 74 slagen maar had blijkbaar een iets mindere tweede negen dan Ria.
De bijzondere verrichting was vandaag een tweary op hole vier en jullie vermoeden natuurlijk al dat die met al die hoge scores niet is geslagen. Hetzelfde geldt voor de birdies, die zaten er vandaag ook niet in.
Na afloop moesten we binnen plaatsnemen omdat op het terras bijna alle plaatsen gereserveerd waren. Zouden we niet met de baan kunnen afspreken dat zij standaard voor ons ook tafels reserveren, ze weten precies wanneer wij van de baan komen en met z’n hoevelen we zijn.

Guus