Eindelijk was het dan weer zover, we mochten op dinsdag 2 april afreizen naar Almere voor de eerste wedstrijddag van de dinsdag 27 holes damescompetitie.
Marleen had bij het ontbijt expres een bammetje minder gegeten, omdat ze hoopte op een flink stuk appelgebak bij de ontvangst in het prachtige clubhuis van Golfclub Almeerderhout, maar we moesten het doen met slechts een pindakoekje.
Tijdens de koffie werden de laatste teamtactieken beproken met onze captain Ans en maakten we kennis met onze tegenstanders van Golfclub Anderstein.
Toen de teams van de Kennemer en Dirkshorn ook arriveerden, voelde het als een warm weerzien.
Met deze twee teams hebben we vorig jaar tenslotte met heel veel plezier de competitiewedstrijden gespeeld, fijne tafelmomenten gehad en ook hadden we een fantastische afsluitende ‘bonte avond’ met karaoke, die we niet snel meer zullen vergeten.
De eerste negen holes speelden we Greensome op de IJmeer-lus.
Sommigen van ons waagden het om in shirt met korte mouwtjes te starten, zo’n heerlijk zonnetje was er.
We konden ons op dat moment maar moeilijk voorstellen dat er die dag noodweer op komst was.
De conditie van de baan was nog niet optimaal, de bodem was onlangs belucht, dus er waren veel gaten in de fairway en er lag best veel zand in de baan.
Wanneer de bal op de fairway neerkwam, stoof het zand meters omhoog.
Voordeel was wel dat je mocht plaatsen wanneer je bal op een beluchtingsgat lag.
De uitslag van de Greensomes werd 4 voor Anderstein tegen 2 voor de Koggen.
Tijdens de lunch werden we ingelicht over de status van het dreigende onweer en kregen we instructies over de maatregelen die we dan zouden moeten nemen.
Alle schuilhutten werden uitgebreid gelokaliseerd en met lichte spanning begonnen we aan de 18 holes single-wedstrijden op de Markermeer- en de IJmeer-lus.
Het viel uiteindelijk erg mee met de weersomstandigheden. Er viel wel wat regen, maar we waren allemaal veilig binnen voordat het voorspelde onweer boven de Flevopolder losbrak.
Marion, Ans en ik kwamen als eerste drie binnen met winstpunten voor de Koggen, dus de achterstand van de ochtend was daarmee weer lekker weggewerkt. Marleen en Ellen hadden helaas net hun partijen verloren, Ellen verloor het zelfs pas op de laatste hole en Ria speelde gelijk.
Daarmee eindigde de dag met een gelijkstand 9-9 tegen Anderstein en staan we nu gedeeld tweede in de poule, die wordt aangevoerd door de Kennemer met 10 punten. Dirkshorn werd derde met 8 punten. De uitslagen liggen vooralsnog dus heel dicht bij elkaar.
Tijdens het dinerbuffet kreeg Ria het ineens wel heel erg benauwd en werd voor de zekerheid uiteindelijk zelfs naar het ziekenhuis gebracht.
Daar bleek ze, na een aantal heel nare onderzoeken van de slokdarm, een maagafsluiting te hebben.
Tot diep in de nacht was het opgetrommelde team van ziekenhuispersoneel met haar bezig, maar werd de verstopping gelukkig wel verholpen en mocht ze weer naar huis. Wat zijn we hier allemaal van geschrokken!
Gelukkig kon Ria rekenen op de steun en aanwezigheid van haar lieve teamgenoten en op ook de warme aandacht van de andere teams.
Hopelijk kunnen we volgende week in Dirkshorn weer allemaal vol goede moed verder met deze mooie competitie.
Nine
[us_single_image image=”11040″]