Ik weet niet hoe jullie het ervaren maar twee uurtjes golfen op de donderdagmiddag kost mij bijna de hele dag. ’s Morgens doe ik nooit zoveel, beetje krantje lezen en eventueel wat boodschappen doen. Meestal ben ik vrij op tijd op de golfbaan want je kunt daar net zo goed wachten als thuis (dan maar wat meer ballen afslaan). Na afloop nog gezellig een uurtje nazitten en na de prijsuitreiking op huis aan. Aan het eind van de middag ben ik thuis en na een paar skuumkoppen heb je natuurlijk geen zin meer om uitgebreid te koken. Meestal warm ik wat op van de dag ervoor en steevast val ik na de maaltijd in slaap (jammer weer het sportjournaal gemist). Afijn daarna wordt er nog van mij verwacht dat ik een stukje voor de site schrijf. Al met al is het al gauw een uur of acht voor ik dat voor mekaar heb en daarna doe je ook niet zoveel meer.
Ik ben dan ook heel blij dat we volgende week donderdag al om 6.30 van start gaan, geeft mij mooi de gelegenheid om ’s middags naar het verjaardagsfeestje van mijn moeder te gaan (89). Het is niet een wedstrijd die meetelt voor de donderdag zomercompetitie maar ik verwacht natuurlijk wel alle heren aan de start. Geen excuses dat men op tijd naar huis moet omdat het eten op tafel staat want voor de brunch wordt gezorgd! (inschrijven dus).
Vandaag werd er eigenlijk voor het eerst van dit seizoen op niveau gepresteerd (12 deelnemers in de buffer). Zo kon het gebeuren dat je met 19 punten buiten de prijzen viel (jammer Theun). Aad Oudhuis had meer geluk. Omdat derde prijs winnaar Nico Reus een afspraak had met Yentle en de Boer mocht hij die prijs in ontvangst nemen. De tweede prijs was voor Siem Laan (20 punten en de eerste vijf holes allen par!!), terwijl de eerste plaats geheel volgens verwachting naar Cees Duijn ging (21 punten). Cees is al weken in vorm maar was zichtbaar ontroerd dat hij eindelijk met zijn handicap omlaag ging en niet steeds in de buffer bleef hangen.
Verder was de longest drive op hole 7, ondanks de zeer bijzondere slag van Ton Kunst, natuurlijk ook voor Siem en ging de tweary op hole 4 naar Piet den Dulk. Beide heren ontvingen een etensbon van ons aller Gigi. Blijkbaar gaan de zaken bij Gigi zo goed dat hij geen tijd meer heeft om te golfen. Misschien is het leuk om al die bonnen te bewaren om op de laatste dag een flink aantal pizza’s te bestellen (goed idee Guus).

Guus