Na de poulewinst én de promotie naar de eerste klasse in 2022, mocht het Koggen 1 jeugdteam vandaag (4 juni) aantreden voor de NGF competitie van 2023!
Deze eerste ronde werd gespeeld op De Goyer in Eemnes.
Dat vroeg opstaan op zondag is natuurlijk wel even een dingetje voor onze pubers, maar Lucas, Ot, Thomas en Kyan hadden toch vóór half negen al braaf hun eerste mandjes met ballen weggeslagen op de Gooise driving range, een lekker vette laag zonnebrandcrême gesmeerd en waren er helemaal klaar voor!
De wedstrijdballen waarmee het team dit jaar speelt zijn gesponsord door de club van 100. Superblij zijn ze daarmee, bedankt Club van 100!
De mannen hadden er zin in, werden super gastvrij ontvangen en er was meteen een fijne klik met de tegenstanders van de dag, uit Heiloo.
Bij de start zwaaide buurman Tom (of was het nou toch Tim?) Coronel, tijdens het uitlaten van zijn hond, nog even vriendelijk naar onze toppers en toen mochten ze aan de slag. En dat ging fantastisch!
In de 9 holes singles werden 60 teampunten gescoord (dat zijn de 3 beste scores bij elkaar opgeteld) en Ot maakte ook nog even de topscore van de dag (23 punten). Heel knap!
De tweede 9 holes greensome gingen ook lekker, waardoor ze met 95 punten gedeeld eerste werden, samen met de Noordhollandse GC.
Gelukkig had Ot gezorgd voor die ene extra wedstrijdpunt, met het neerzetten van de individuele topscore, waardoor Koggen 1 nu toch aan de leiding gaat in het klassement. Daardoor smaakte de hamburger met patat op hole 19 extra lekker! 
Supergoed en sportief gespeeld allemaal!

Uitslag na de eerste ronde:
Koggen 1: 6 punten
Noordhollandse 1: 5 punten
De Goyer 1: 2 punten
Heiloo 1: 0 punten

Tot volgende week op Golfbaan Sluispolder in Alkmaar!

Nine