Ook als golfvereniging zullen wij rekening moeten houden met het coronavirus. Op dit moment zijn er nog geen redenen voor het niet laten doorgaan van wedstrijden af andere bijeenkomsten, maar wij volgen natuurlijk nauwlettend de adviezen van de NGF en de RIVM.

Als het goed is kent iedereen de adviezen van de RIVM:
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Als aanvulling op het advies van het RIVM adviseert de NGF de komende periode het handenschudden te vermijden. Dat geldt in en om het clubhuis maar ook voor en na het spelen van een ronde. Het is ook belangrijk om een eigen waterfles te gebruiken. De NGF wijst verder op het volgende advies van het RIVM:
Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) én ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:
• China (inclusief: Macau en Hongkong)
• Singapore
• Zuid-Korea
• Iran
• De Noord-Italiaanse provincies Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië
Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Ben je in een van deze gebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.

Van golfers met bovenstaande klachten wordt verwacht dat ze met de club afstemmen of het veilig is om een bezoek aan de golfbaan te brengen.