Geïnspireerd door de wekelijkse praatjes van mees Cees heb ik mijzelf voorgenomen om ook scheikunde te gaan leren. Ik heb de scheikunde boeken voor het VWO aangeschaft en ben begonnen in jaar 4. Een van de eerste dingen die ik leerde was dat Claartje nooit in haar onderbroek fietst (ja het onderwijs moet sexy anders willen de kinderen niets leren). Ik wilde graag weten of dat echt belangrijk was en dat kan ik op de donderdagmiddag natuurlijk mooi aan mees Cees vragen. Cees vertelde dat het inderdaad belangrijk is en dat hij het ook aan zijn leerlingen leert. Ik vroeg Cees of hij dan niet een beetje reclame voor de golfsport kon maken door de zin te veranderen in “Claartje Golft Nooit In Haar OnderBroek” (dat is ook waar want volgens de etiquette mag je echt niet in je onderbroek golfen). Onbegrijpelijk maar Cees wil er niet aan. Volgens hem is scheikunde een exacte wetenschap en kun je niet zomaar iets veranderen, hoe minimaal ook. Nou ja, laat dan maar, als het zo moet! En misschien is het ook wel goed dat Cees zo standvastig is, de heren van de donderdagmiddag moet je ook geen vinger geven, anders wordt het geheid een grote puinhoop en past iedereen zijn eigen regels toe.
Vandaag was de laatste beslissende wedstrijd en die moet natuurlijk juist volgens de regels verlopen. Het was dan ook goed dat Ton Hertog voor aanvang van de wedstrijd bepaalde regels nog eens doornam (wat mag je met een ingebedde bal en hoe gaan we om met het water dat buiten de oevers is getreden). Na deze instructies werden we weggestuurd met de opdracht om precies om kwart over een af te slaan. Zoals gisteren al geschreven waren er vandaag geen goede scores te verwachten. Eerlijk gezegd was de baan minder nat dan ik verwachtte, maar toch is zo’n vette baan lastig te bespelen. De beste score van de dag was dan ook maar 16 punten, door vijf van de 36 deelnemers bij elkaar geslagen. Jan de Vries (ja, hij weer) presteerde het beste op de laatste holes en ging er met de eerste prijs vandoor. Tweede werd Piet den Dulk en derde werd Piet Schilder.
Verder waren er vandaag zoveel prijzen voor de bijzondere verrichtingen dat ik die verder maar niet noem.
En omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen is nu ook de eindstand bekend. Zoals gisteren al voorspeld veranderde er vandaag niets aan de stand en werd Hein Dekker kampioen van dit jaar (eerst al winterkampioen en nu weer zomerkampioen). Tweede werd Tom Bleijendaal voor George Vlaar die de derde werd.