Als jong broekie ben ik natuurlijk op dansles geweest, maar eerlijk gezegd was het niet aan mij besteed. Ik was zo verlegen dat ik geen meisje ten dans durfde te vragen en als het er al een keer van kwam, dan kon ik van de zenuwen bijna niet bewegen en had ik alleen maar aandacht voor mijn voeten. Als man op leeftijd ben ik dat gelukkig wel wat ontgroeid en ik durfde het dansje (de cha-cha-cha) vandaag dan ook wel aan. Ik zat in een flight met Piet den Dulk, Truus Nap en José Koopman, en als Piet dan met Truus zou dansen, dan kon ik mooi met José aan de slag. Ik weet niet of jullie José wel eens hebben zien golfen, maar voor zij afslaat maakt zij altijd een soort dansje op de teebox, ik had dus met een ervaren partner te maken. Ik zag mij al met José over de golfbaan swieren (stap stap zij-sluit-zij), maar wedstrijdleider Ria Bresser gooide roet in het eten door voor aanvang van de wedstrijd de spelvorm uit te leggen. De spelvorm was dan wel cha-cha-cha, maar gedanst hoefde er helemaal niet te worden. Het ging er om dat je als flight een teamscore ging neerzetten waarbij op de eerste hole het resultaat van de beste speler van de flight telde, op de tweede hole het resultaat van de twee beste spelers, op de derde hole het resultaat van de beste drie spelers en dit patroon herhalend tot het eind. De flight bestaande uit Frank Braas, Nine van Kerkvoort, Marcel Kamps en Jan de Haan deden dit het beste, en allen kregen als cadeau een mooie bloeiende hortensia. Het was even de vraag of de plant voor binnen of voor buiten bedoeld was, maar Ria verzekerde de winnaars dat beide opties tot de mogelijkheden behoort. Het is wel zo dat de hortensia’s tot een vroege bloei geforceerd zijn en dat ze buiten een beetje raar kunnen reageren omdat het normaliter na de bloeiperiode herfst is, terwijl de zomer nog moet beginnen, vertelde Ria er wel bij. Het zou mooi zijn als een van de prijswinnaars ons op de hoogte kan houden van het gedrag van de hortensia in de buitenlucht, toch best interessant.
Naast de planten werden er ook nog blikjes bier en flessen rosé uitgedeeld. Tegenwoordig mag je bijna geen onderscheid meer maken tussen man en vrouw, maar Ria heeft daar gelukkig helemaal geen last van. Won een dame een van de bijzondere verrichtingen, dan ging een fles rosé haar kant op, won een heer, dan werd dat een traytje bier. Voor de dames was er een fles rosé te winnen met een tweary op hole 2 of een longest drive op hole 6. Bij de heren konden de biertjes verdiend worden met een tweary op hole 4 of een longest drive op hole 6. Bij de dames ging de tweary naar Nine van Kerkvoort en de longest drive naar Rosa Dekker, bij de heren waren dat respectievelijk Jos van de Werf en Frank Braas.

Guus