Het toeval moest een beetje geholpen worden maar vanmiddag was het dan zover, een flight van Cees van den Bogaerde, Cees Siekerman en Cees Duijn. Op zich is het natuurlijk best opzienbarend dat er drie Ceesen bij elkaar in een flight zitten, maar voor mij is het vooral opvallend dat bij alle drie de voornaam begint met een C en niet met een K zoals gebruikelijk in Nederland. Ik weet niet precies waar de Kees met een C vandaan komt maar zou mij kunnen voorstellen dat het komt door de Franse overheersing ten tijde van Napoleon. Ik geloof dat Napoleon de Burgerlijke Stand heeft ingesteld en daar het Franse alfabet geen K kent, zou ik mij kunnen voorstellen dat een overijverige ambtenaar iedereen met de naam Kees registreerde als Cees. Misschien moet we dat eens navragen bij de Frankofiel van de club Karel Visser (hij zit op Franse les omdat hij bij zijn huis in Frankrijk ook wel eens met zijn knappe buurvrouw wil babbelen). Let op, hier schijf ik Frankofiel met een K omdat het met een C iets heel anders zou betekenen, dan heb je het over een liefhebber van Franco en zitten we opeens in Spanje.

Maar goed terug naar de wedstrijd. Geen van drie eerder genoemde Ceesen viel in de prijzen, die eer viel wel te beurt aan een andere Cees te weten Cees van Campen. Hij pacte de derde plec met 18 punten, net achter Tom Bleijendaal (tweede met ooc 18 punten). In de buurt van de overwinning cwamen ze niet want ondergetecende scoorde er lustig op los met maar liefst 23 punten. Natuurlijc waren er ooc nog de bijzondere verrichtingen: de tweary op hole 5 ging naar Bob Gerritsen en de thirdy op hole 9 ging naar Siem Laan.
Oh ja, ic moet de birdies van sponsor Sam Sneec natuurlijc niet vergeten; die gingen vandaag naar Ton Hertog (hole 5) en Guus Coning (hole 1)

Guus