Gistermiddag liep ik een rondje met onze voormalige birdiesponsor Sam Sneek. Na afloop natuurlijk nog even een afzakkertje halen in het clubhuis (een juttertje deze keer want de zeugendrek stond niet koud) en daar hoorde ik voor het eerst in jaren weer eens het nummer “Callow la vita” van Raymond Froggratt. Toen ik tegen Sam vertelde dat ik het nummer waarschijnlijk al 40 jaar niet meer gehoord had, adviseerde hij mij om eens naar Radio 5 te luisteren. ’s Morgens heb je daar Arbeidsvitaminen en daar worden zulke nummers nog steeds gedraaid volgens hem. Vanmorgen gelijk de stoute schoenen maar aangetrokken en mijn Google Nest Hub afgestemd op Radio 5. Ik begreep gelijk waarom Sam zo’n fan is van deze zender, het eerste nummer dat ik hoorde was van de Cats en dat is volgens Sam de beste band aller tijden. Eerlijk gezegd viel de muziekkeuze mij een beetje tegen, maar ik werd wel getriggerd door zo’n flauw raadsel/grap die we kennen van de Dik voor Mekaar show. Het stimuleerde mij om er een paar te bedenken over spelers van herenmiddag:

  • Deze speler startte vandaag van de verkeerde hole
  • Deze speler parkeert zijn auto wel erg ruim
  • Deze speler lult te veel tijdens het spelen
  • Deze speler stond heel lang stil in de baan

Ik had eigenlijk zo’n raadsel voor de winnaars van vandaag willen maken, maar dat was me toch even te lastig.
De prijzen voor de bijzondere verrichtingen gingen vandaag naar Bart Zagers (het dichtst bij het touwtje op hole 9) en Peter Koopman (tweary op hole 2). Verder waren er prijzen voor de spelers met de meeste Dollys op hun kaart en dat waren er nogal wat. Naar ik mij meer te herinneren kregen de volgende heren een biertje voor hun zes tweepunters: Wim Maas, Jan de Vries, Peter Koopman en Piet den Dulk. Peter Koopman pakte vandaag dus mooi twee prijsjes mee en datzelfde deed Piet den Dulk. Piet werd namelijk met 18 stableford punten ook tweede in het dagklassement. De derde plaats was voor Jan Kaandorp (ook 18 punten) en de eerste prijs was voor Kees Duijn met 19 stableford punten. Kees moest voorafgaande aan de wedstrijd nog als koster aan de slag en omdat hij voorzag dat het wel eens een beetje uit kon lopen vroeg hij aan wedstrijdleider Ton of hij vandaag van hole 2 kon starten (vanuit zijn achtertuin is hij daar zo). Eigenlijk had Ton dat moeten weigeren want nog maar een paar weken geleden werd ons verteld dat we verzoeken voor een flightindeling alleen nog maar mochten doen via GolfGenius. Gelukkig werd de soep niet zo heet gegeten als hij werd opgediend en kon de wens van Kees ingewilligd worden (top Ton).
Overigens wil ik Ton en Cees nog complimenteren met hun onbaatzuchtig gedrag. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben als de wedstrijdleiding op hole 1 of hole 3 zouden starten, maar beide heren wilden niet bevooroordeeld worden tegenover andere leden en zo had Ton de pech dat hij vandaag van hole 5 moest starten.

Guus