Er zijn nogal wat herenleden die regelmatig met een bestelbus naar de golfbaan komen. Van Ariën, Richard, Horst en Fons kan ik het wel begrijpen; zij hebben of een eigen bedrijf of een florerende houthandel. Van Cees S. heb ik het eigenlijk nooit begrepen (wat moet een scheikunde leraar nu met een bestelwagen), maar na vandaag begrijp ik het. Tijdens onze rondje op de golfbaan had Cees het over zijn vakantie in Frankrijk. Hij vertelde dat hij op zwarte zaterdag uren in de file had gestaan om bij zijn vakantiehuisje te komen en dat hij vanwege de erbarmelijk hitte de meeste dagen onder een boom had gezeten, meedraaiend met de schaduw van de zon. Ik opperde dat hij zijn vakantie misschien beter in Noorwegen had kunnen doorbrengen, maar daar wilde Cees niets van weten. Op vakantie naar Frankrijk ging het niet zo zeer voor de omgeving of de rust, maar vooral om flink in te slaan. Zo schijnt Cees zijn bus op de terugweg vol te hebben gestouwd met foie gras, pasteitjes, confit de canard, gedroogde worsten, allerlei Franse kaasjes en natuurlijk nog wat lekkere spiritualiën ( armagnac, pastis, champagne, etc). Ik vroeg nog aan Cees of hij de wijn niet was vergeten op te noemen, maar dat namen ze niet mee terug naar Egmond: “nee joh, daar zit teveel bocht tussen“.
Cees moest het vandaag doen zonder collega Ton H. en dat viel niet mee. Het lijkt er zelfs op dat Cees vergeten is een aantal deelnemers in te delen, dat verklaard misschien waarom er vandaag een paar ingeschrevenen niet kwamen opdagen. Degenen die er wel waren sloegen vandaag heel wat punten bij elkaar. Maar liefst acht deelnemers stapten met 20 punten of meer de baan af en om een balletje te bemachtigen moest je minstens 21 punten hebben. Junior Bob K. (volgens de woorden van de wedstrijdleider) had na 7 holes al 21 punten bij elkaar geslagen en dacht dàt dat wel genoeg zou zijn. Niet dus, hij had beter op de laatste holes ook nog wat punten kunnen pakken, nu moest hij het doen met een derde plaats. Tweede werd Fons D. (die van de houthandel) met 22 punten en de beste was vandaag Wouter L. met maar liefst 26 stableford punten. Ik weet niet of het een clubrecord is, maar wat een fantastische score.
Vandaag werden voor het eerst de birdie ballen van de Club van 100 uitgereikt en ik zadelde de wedstrijdleiding gelijk al met een probleem op. Ik sloeg op hole 4 en hole 5 een birdie en de vraag was nu of ik twee balletjes zou krijgen of dat het bij één zou blijven. Na uitgebreide studie van het wedstrijdreglement kwam Cees met een simpele oplossing; hij gaf mij zowel een balletjes als een vogeltje, zo had ik niets te klagen. De andere winnaars van een birdie balletje waren Bob G. en Jan de V.
Jan de V. deed dat slim genoeg op hole 2 zodat hij daar ook een fles met gewijd bier van de buurman van Cees mee verdiende (de brouwerij van de Abdij van Egmond heeft zicht verplaatst naar de omgeving van de grootverbruikers). De tweede fles werd gewonnen door Jos van de W. door zijn bal in twee slagen op de green van hole 8 te slaan.