Dat ze bij golfclub de Koggen een feestje kunnen vieren is wijd en zijd bekend en het was dan ook niet vreemd dat er vanuit heel Europa deelnemers naar het pittoreske Spierdijk waren gekomen voor de viering van het tweede lustrum van de club. Jammer genoeg waren twee deelnemers uit Frankrijk (Karel en Simone Visser) net een dag te laat vertrokken waardoor ze nog in de laatste dag van hun quarantaine zaten. Een aderlating voor het Franse team maar gelukkig melden zich spontaan twee waardige vervangers.
Het was leuk om te zien dat veel teams in hun nationale klederdracht speelden, maar het was wel duidelijk dat de meesten hun kleding niet dagelijks droegen. Zo zagen we bijvoorbeeld dat de benen van Jos van de Mc Werf vandaag voor het eerst in jaren een zonnetje zagen. Het meest opvallende team was trouwens dat van Griekenland. De spelers waren blijkbaar zo overtuigd van hun eigen kunnen dat ze van het begin tot het eind met een lauwerkrans op het hoofd liepen.
Het was trouwens een flinke tippel vandaag, we moesten 20 holes doen en daar deden we toch bijna zes uur over. Op elke hole kregen we een hapje en een drankje uit een Europees land voorgeschoteld en mijn team (Hongarije) had het geluk dat we voor de Vikingen van Denemarken uitliepen. Zo gauw die een kraampje in de gaten kregen stormden ze daar op af en plunderden zij de hele boel. Maar zelfs daar had de baan catering rekening mee gehouden en ijlings werd de voorraad dan weer aangevuld.
Tijdens de wedstrijd werd er niet alleen gegolfd maar moesten er ook allerlei spelletjes gedaan worden. Zo moest er op hole 5 een limerick (rijmschema AABBA) geschreven worden. Een thuiswedstrijd voor de Ieren en je zou dan ook verwachten dat zij dat gemakkelijk zouden winnen. Vergeet het maar hoor; de beste limerick werd geschreven door een stel import Italianen uit Ursem en Stompetoren.
Vreemd genoeg waren de Denen niet zo goed in de spelletjes, misschien dat zij vroeger alleen met lego gespeeld hebben. Het was hartverwarmend om te zien dat zij hun gewonnen prijs (de laatste plaats) doorgaven aan de Oostenrijkers omdat ze al een prijs gekregen hadden voor de beste golfprestatie (nou ja de 10e plek was goed voor de eerste prijs). De beste golfers waren de Nederlanders, niet verwonderlijk met het voordeel van de thuisbaan.
De Zweden waren trouwens het beste met de spelletjes en dat is natuurlijk niet vreemd als je je bedenkt dat die de hele winter niets anders te doen hebben.
Tenslotte was er nog een prijs voor het best geklede team en die werd gewonnen door de Schotten. Tegelijk was het ook het minst geklede team want onder hun kilt droegen zij traditiegetrouw alleen hun klokkenspel.
Het was een geweldig feest en alle hulde aan al die vrijwilligers die er zo’n geweldige dag van hebben gemaakt. Marion Vlaar vertelde in haar toespraak dat het inderdaad een hele klus was en dat ze zo intensief met Carolien Feld had samengewerkt, dat ze zelfs over Carolien begon te dromen. Nou, join de club, dat doen de meesten van ons maar al te graag.