width=Het seniorenteam van ‘De Koggen’, is gisteren in zijn debuutjaar meteen kampioen is geworden en promoveert naar de vijfde klasse.

Verslag: Seniorenteam kampioen

Kampioen! Jawel, er was afgelopen vrijdag champagne voor het eerste seniorenteam van GC ‘De Koggen’. Maar wat was het spannend op de laatste, in Julianadorp gespeelde wedstrijd. Drie kanshebbers waren er nog: ‘de Zaanse’ (dat tegen ‘De Koggen’ speelde, datzelfde ‘De Koggen’ en ‘Nieuwediep’. Zelfs bij een nederlaag zou de Trots van Spierdijk nog de titel kunnen pakken, maar dan moest-ie niet te groot uitvallen.

Wel, het werd na een bloedstollende wedstrijd 11-7 voor ‘de Zaanse’, wat betekende dat ons seniorenteam die ploeg in elk geval voor was gebleven. Beide ploegen namelijk, behaalden uiteindelijk zes punten, maar ‘De Koggen’ finishte met een puntensaldo van 43-29 terwijl ‘de Zaanse’ bleef steken op 41-31. Narrow escape. Zucht van verlichting. Maar wel moest toen nog worden afgewacht met hoeveel de marinemensen van ‘Nieuwediep’ van de Amsterdamse zouden winnen.

Wel dat werd14-4! Precies voldoende voor de mannen van captain Bleyendaal om de handen in de lucht te steken. Ook ‘Nieuwediep’ immers behaalde zes punten maar zij hadden een puntenscore van 42-30. Juist ja, slechts een schamel winstpartijtje minder dus. Niettemin: ‘De Koggen’ kampioen en op naar de vijfde klasse.

Hoe verliep die laatste competitiedag? Om met Tom Bleyendaal te spreken: bloedstollend. Zelf behaalde hij samen met Henk Kroeke na zware strijd de eerste dubbelzege (een van de tegenstanders had een hcp van 7), maar de twee andere koppels waren minder succesvol. Ze verloren. Twee punten slechts. Donkere wolken boven Julianadorp.

Helemaal toen Tom ’s middags zijn single (tegen de 7-hdcper) met 5-4 verloor. Ook Jos van der Werf, John Heemskerk en Andre Tessel dolven het onderspit, zodat het van Henk en Cees Duijn moest komen. Henk won strijdlustig als altijd en zie daar ook Cees had geen moeite met de snelle greens (‘die heb ik thuis ook’) en windkracht zeven of daaromtrent. Hij zegevierde met 3-2 en dat bleek uiteindelijk precies voldoende voor de titel. Tom Bleyendaal: ‘Vorige week was Andre de man of the match; nu Cees.’

Volgend jaar weer? Tom: ‘Wat dacht je. We krijgen in de vijfde klasse dan natuurlijk sterkere spelers tegenover ons te staan, maar we hebben bewezen dat we kunnen knokken. Een heerlijke ploeg. Die er – we kregen er veel complimenten over – dankzij de kledingsponsors nog perfect uit zag ook. Als we de kleedkamer uitkwamen stonden we al met 1-0 voor. Echt.’

width=