width=Alles zat mee afgelopen zondagmiddag 3 april. Grote opkomst, prima weersomstandigheden (terwijl de verwachting zo slecht was) en een verrassende winnaar. Want wie had verwacht dat de zege in de eerste wedstrijd van de strijd om de Spierdijk Cup zou worden gewonnen door de benjamin van het deelnemersveld, Boyd Breg? Met een netto slagentotaal van 65 slagen (bruto 101) bleef de jonge Obdammer iedereen de baas, inclusief zijn vader (wat ‘m waarschijnlijk nog de grootste voldoening gaf).  Zijn handicap ging in één klap ook nog eens keer van 33 naar 29,5.

Nog meer verrassende resultaten trouwens op die heerlijke zondagmiddag op de Golfbaan Spierdijk.

Zo werd Ineke van de Water als eerste dame (67 slagen netto, 99 slagen bruto) tweede in de totaalstand en vond Hellen Bakker – toch een betrekkelijke rookie – zich met haar 71 slagen netto (110 bruto) pardoes terug op de zevende plaats (tweede dame). Speciale vermelding voor Klaas Willem Duijn. De big boss ging rond in 75 (!) slagen bruto en sloeg twee birdies: eentje op hole 8 en – in de tweede ronde – eentje op hole 3.

De volgende mensen hebben zich geplaatst:

Beste netto strokes

Boyd Breg – netto 65

Ineke  vd Water – netto 67

Klaas Willem  Duyn – netto 68

Beste bruto strokes

Nico Blaauw – bruto 81

Tom Bleyendaal – bruto 83

Henk Kroeke – bruto 87

Beste stableford

Hellen Bakker – 40  stf

Jos Breg – 39  stf

De andere deelnemers hebben nog twee kansen in de andere plaatsingsronden.

Verder Neary door: Henk Kroeke

Longest heren: Fred Prins

Longest dames: Barbara Wasch

Nog meer birdies kamen op naam van Nico Blaauw (hole 1), George van der Velden (4), Jan Hogervorst (5), Tom Bleyendaal (8), Riny van de Water (9) en Erik Bark (11). Dat het tot laat in de middag nog knap onrustig bleef in het clubhuis, spreekt vanzelf.

Volgende wedstrijd om de Spierdijk Cup: zondag 22 mei.

Hier enkele videofragmenten van deze eerste Spierdijk Cup 2011 wedstrijd: