width=Onervarenheid. Veel anders is het niet. Maar het heeft wel de uitslag van de Spierdijk Cup 1 op z’n kop gezet. Boyd Breg immers, die meteen na de wedstrijd als winnaar werd uitgeroepen, heeft die plek moeten afstaan aan Ineke van de Water. Reden: de ‘jonge Breg’ had vlak voor de wedstrijd een Q-kaart gelopen, die nog niet was verwerkt. Boyd (die zich dat niet realiseerde) startte daarom met een te hoge handicap: 33 in plaats van 29.

De wedstrijdleiding (George van der Velden en Mart Bakker) heeft – in overleg met de regel- en handicapcommissie – de uitslag van de Spierdijk Cup 1 daarom moeten wijzigen. Op basis van een zogeheten ‘Decision on the Rules op golf’ is Boyd niet gediskwalificeerd; wel is de uitslag, aan de hand van Boyds nieuwe handicap, opnieuw berekend. Waardoor – zoals hierboven al werd gemeld – Ineke van de Water tot winnaar is uitgeroepen.

Belangrijke les van dit gebeuren: alle leden zijn zelf verantwoordelijk voor hun handicap. Dat staat weliswaar op de website en is ook per e-mail eerder aangegeven, maar het is blijkbaar toch van belang jullie daar nog eens extra op te wijzen.

De uitslag van de Spierdijk Cup 1 is nu:

Op basis netto strokes:
1 Ineke van de Water
2. Klaas Willem
3. Nico Blauw

Op basis van bruto strokes:
4. Tom BLeijendaal
5. Henk Kroeke
6. Jos Breg

Op basis van Stableford:
7. Hellen Bakker
8. Peter Buis