Vandaag kwam na afloop van de wedstrijd Bob Kiès nog even bij mij aan tafel zitten. We weten allemaal wel dat Bob een fanatieke theedrinker is, maar vandaag zat hij na de wedstrijd opeens aan de koffie. Dat schets natuurlijk verbazing en vraagt om een verklaring. Het blijkt dat Bob naast een fanatieke theedrinker ook een fanatieke golfer is en dat hij door al dat golf regelmatig last heeft van een pijnlijke schouder. Bob leest ook regelmatig de golfmagazine en daarin hebben ze onder andere een rubriek “fitness friday” waarin Liesbeth Pauwels allerlei golfgerelateerde fitness- en yogatips geeft. Bob heeft online een speciaal fitness programma gekocht en om jullie een idee te geven van de inhoud volgt hier een van de lessen: bootje varen.
Ga op de grond zitten en breng rustig je knieën naar je borst met je handen in je knieholtes. Je balanceert nu op je billen en je core zorgt voor de balans. Zodra je in balans bent strek je langzaam je benen uit en als je dat gedaan hebt laat je voorzichtig je handen los. Het is belangrijk dat je niet met je bovenlichaam in elkaar gaat duiken: hou je borst breed en je rug lang. Zoek je iets meer balans? Hou je armen langs je lichaam.”
Ik weet niet of dergelijke oefeningen voor iedereen geschikt zijn, maar Bob vaart er in ieder geval wel bij (leuke woordspeling hè). Bob had vandaag maar liefst 18 stableford punten en dat al naar een paar weken oefenen. Maar ja, ik met natuurlijk nog wel even uitleggen waarom Bob nu na afloop van de wedstrijd aan de koffie zit. Dat komt eigenlijk omdat hij van Liesbeth na elke hole een paar slokken water moet drinken en daar op een gegeven moment wel genoeg van heeft, een kopje koffie gaat er dan na afloop beter in.
Met zijn 18 punten viel Bob trouwens niet in de prijzen, daarvoor had je er minimaal 19 moeten halen en dat was nog geen garantie op een prijs. Zo scoorden Wim Heddes en Nico Koopman ieder 19 stableford punten maar bleven mooi met lege handen staan. Wat dat betreft hadden Piet den Dulk en Fred de Graan meer geluk, zij werden met hun 19 punten respectievelijk derde en tweede. De eerste plaats was vandaag voor Fake de Jonge. Fake stapte met 20 stableford punten de baan af en dat had hij naar eigen zeggen vooral te danken aan de vrouw van Hans Roelofs, die met manlief een rondje meeliep op de herenmiddag.
Verder werden er natuurlijk prijzen uitgedeeld voor de bijzondere verrichtingen: een neary op hole 2 en een tweary op hole 5. Deze prijzen werden uitgedeeld door onze nieuwe wedstrijdleider Peter Koopman (hulde). Peter kon gelijk zijn medewedstrijdleider Ton Hertog in het zonnetje zetten vanwege zijn neary op hole 2. De andere flesjes triple gingen naar Piet den Dulk voor zijn tweary op hole 5.
Tenslotte werd er vandaag één vogeltje verschalkt en wie anders dan Piet Schilder zou dat voor elkaar kunnen krijgen (op hole 4 had Piet maar drie slagen nodig om zijn bal in het gaatje te wurmen).

Guus