Toen ik vanmiddag het parkeerterrein opreed kwam ik net Cees Duijn tegen die naar de driving range liep om wat balletjes weg te slaan. Cees had een jas aan en dan weten we het wel, dat wordt regen. Cees werkt al 50 jaar in de natuur en weet inmiddels precies wat het weer gaat doen. Toch maar even gevraagd hoe hij erbij kwam dat het zou gaan regenen. Cees vertelde mij gelijk een van zijn wijsheden: “Het kraaien van de haan, kondigt regen en wind aan“. Nou heb ik je dacht ik, want ik kon er ook eentje: “Kraait de haan niet bij het ochtendrood, dan komt er regen of is de haan dood“. Klopt zei Cees, daarom moet je nooit alleen op de haan afgaan, je moet ook kijken wat de kat doet: “De kat op een stoel, reken op een natte boel“. Tja, tegen zoveel wijsheid kon ik niet op en Cees kreeg natuurlijk het gelijk aan zijn zijde. Gelukkig begon het pas te gieten toen alle flights al binnen waren (tot grote vreugde van vooral Cees Siekerman die nu lekker aan zijn sigaartje kon blijven zuigen).
Het mocht dan vandaag droog zijn, toch was het lastig scoren met de harde wind. Alleen Jan de Vries had er zo te zien weinig moeite mee, met een prachtige score van 20 stablefords pakte hij de eerste prijs, ver voor John Heemskerk( 16 punten) en Jan van Stralen (15 punten). Omdat John al wat eerder naar huis moest kreeg Jan van Stralen de tweede prijs en mocht ook ik nog een flesje wijn mee naar huis nemen (ook 15 punten).
Jan de Vries pakte bijna een grand slam (alle prijzen) maar gelukkig kon ik hem de treary op hole 4 nog ontfutselen. Jan had nog wel de tweary op hole 2 en ook nog eens een birdie op hole 9. Dat laatste lukte mij ook, zij het dat het op hole 8 gebeurde.

Guus