Elders hebben jullie op de site kunnen lezen dat Ton H. vandaag tegen Guus W. heeft geladderd. Natuurlijk prima, maar zo was wel gelijk de kans op een flight van blauw bloed verkeken. Het lijkt mij leuk om in keer in een flight te zitten met Ton Hertog en Ruud Baron, echt een adellijke flight. Misschien is het voor de wedstrijdleiding een leuke uitdaging om bij elke wedstrijd een thema-flight samen te stellen. We kunnen er zelfs een prijsvraag aan koppelen, wat is het overkoepelende thema van die speciale flight. Een voor de hand liggend thema is bijvoorbeeld dat de spelers uit dezelfde plaats komen of dat de achternaam van de speler een beroep (Schilder, Bakker, Visser, etc) of plaats is (Sneek, Obdam, Bovenkerk). Maar wat te denken van een flight van linkshandigen, een flight van rechts dragende heren of een flight van heren met een dameskapsel (ik zal geen namen noemen). Mogelijkheden te over en ik ben benieuwd wat dat volgende week wordt.
Maar laten we het eerst maar over deze week hebben. De man in vorm van de laatste weken is duidelijk Frank B.. Vorige week pakte Frank met 20 punten de eerste plaats en sloeg hij en passant nog even twee birdies. Vandaag was het allemaal een ietsje minder, maar met 18 stableford punten en een birdie pakte hij toch maar mooi de tweede plaats. Bijna was hij eerste geworden, maar Jeroen B. had zijn sinterklaas inkopen wat eerder dan gepland voor elkaar en meldde zich rond het middaguur nog aan. Prettig voor Jan van S. en Ariën R. omdat zij anders met z’n tweeën moesten lopen en dat zou betekenen dat ze wat vaker zouden moeten wachten (en dat doe je liever niet met dit weer). De derde plaats was vandaag voor naamgenoot Aart K. (mijn broer volgens Marjanka).
Als de wedstrijdleiding mij echt wil pakken kunnen ze natuurlijk een flight samenstellen van Aart, Ton en Ruud, maar zo gemeen zullen ze toch niet zijn?

Guus