Toen ik vandaag Horst Lammers bij de prijsuitreiking zag zitten was ik er bijna van overtuigd dat hij een prijs gewonnen had (meestal staat hij na afloop nog wat emmertjes weg te tikken). Wedstrijdleider Ans Groot begon wat ongemakkelijk met het uitdelen van de derde prijs aan zichzelf. Toen de tweede prijs daarna naar sponsor Dirk Loos ging, moest de eerste prijs bijna wel naar Horst gaan. Het was dan ook heel verrassend dat die niet naar hem ging, maar naar John Kern (met een geweldige score van 44 punten overigens).
Wat zou er met Horst aan de hand zijn? In eerste instantie dacht ik dat hij last had van zijn blaas en liever wat in de buurt van de wc bleef (hij reed 18 holes in een plasbuggy rond). Navraag bij Jan Grooteman (die tegenwoordig bijna dagelijks met Horst een baantje loopt: nou ja, Jan loopt), leerde echter dat Horst in een karretje rijdt omdat hij wat last heeft van zijn knieën. Ik weet niet precies wat hij heeft, maar als Ria Bresser met anderhalve knie de 18 holes moeiteloos lopend af kan, denk je toch aan een zeer ernstige kwetsuur.
Naast de dagprijzen waren er natuurlijk nog de bijzondere verrichtingen. De twearies op hole 2 en hole 5 gingen vandaag beiden naar Maurice Jong. Gelukkig gaat Maurice over twee weken op vakantie, maken anderen ook nog eens een kans op een troostprijs.
Verder scoorde Piet den Dulk nog een birdie, maar dat is voor Piet eigenlijk al geen bijzondere verrichting meer.

Guus