Vandaag speelden we vanwege de Dames NGF competitie een keertje ’s morgens vroeg (8.30 uur afslaan). Met zo’n starttijd zijn de ochtendmensen natuurlijk in het voordeel. Ik weet van mijzelf dat ik veel meer een avondmens dan een ochtendmens ben en had dan ook één week om mijn biologische klok aan te passen. Nu zijn er verschillende manieren om dat te bereiken:

• Melatonine-supplementen: Melatonine is een hormoon dat van nature door het lichaam wordt aangemaakt en een rol speelt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus
  • Slaapmiddelen: Ze kunnen worden gebruikt om de slaap te vergemakkelijken en kunnen indirect helpen bij het aanpassen van het slaapschema
  • Lichttherapie: Blootstelling aan helder licht in de ochtend, om de biologische klok te resetten en het slaapschema te verschuiven

Het probleem van deze methoden is dat ze allemaal pas op de lange termijn werken. Je moet er dus weken van te voren aan beginnen en je kunt niet even schakelen van week tot week. We spelen nu om de week ’s morgens – ’s middags en zo snel schakelen van biologische klok is niet mogelijk.
Ik hoorde tijdens de nazit al wat heren opperen om de herenmiddag te verplaatsen naar de ochtend. De naam herenmiddag zou wat hen betreft wel gewoon aangehouden kunnen worden omdat we volgens hen dan niet ’s morgens spelen, maar gewoon in tijdzone van Alma Ata (Kazachstan) of Novosibirsk (Rusland). Wat mij betreft houden we het gewoon in de middag, dan presteer ik het beste en hoeven we ook niet de tijdzone in de wedstrijdkalender te vermelden.

Maar wie zijn dan die ochtendmensen binnen de club? Aan de hand van de uitslagenlijst kunnen we natuurlijk een aardige voorspelling doen. De bovenste plaatsen werden ingenomen door Wim Heddes, Siem Laan, Kees Duijn, Jan van Stralen, Piet Schilder, Hans Boots, Peter Koopman en Jan Kaandorp. Vroeger zouden deze heren netjes in de buffer gespeeld hebben (waar is die goede oude tijd).
Cor Vreeker staat niet in dit lijstje maar verdiende wel mooi twee lentebockjes met zijn thirdy op hole 6. Ook Jan van Stralen ontving twee lentebockjes van de wedstrijdleiding, hij pakte de tweary op hole 2.
En dan nog de verdeling van de balletjes. Eentje ging er naar Hans Boots, twee naar Jan Kaandorp en drie naar vroegspook Piet Schilder. Piet scoorde maar liefst 22 punten, het dubbele van de punten die ik met heel veel moeite bij elkaar wist te slaan.