Ik weet niet of jullie er mee bekend zijn, maar er bestaat een speciaal soort bier dat is ontwikkeld om wespen aan te trekken en weg te houden van mensen die buiten willen genieten van een drankje (het heet wespenbier maar is ook wel bekend als wespenjager of wespenvanger). Het lijkt er op dat ze dit “speciaal” biertje bij de golfbaan op de tap hebben staan. Na afloop van de wedstrijd zaten de meeste spelers lekker aan een verfrissend biertje. In mijn omgeving zaten twee spelers aan een Weissener, een aan een Skuumkoppe en eentje aan een gewoon pilsje. Laat nu net de man die aan een gewoon biertje zat gestoken worden door een wesp. Cor Vreeker had zijn glas bijna leeg, maar had dat laatste slokje niet moeten nemen. Blijkbaar was een wesp op zijn biertje afgekomen en deze was nietsvermoedend in het glas gekropen om er ook eens lekker van te genieten. Dat beest schrok zich natuurlijk dood toen hij opeens met een flinke snelheid werd opgetild en in de mond van Cor werd gesmeten: van schrik prikte hij Cor lelijk in zijn onderlip. Cor zijn onderlip zwol gelijk aardig op en Cor gaf aan dat het ook best wel pijnlijk was. Geluk bij een ongeluk was nu dat hij na afloop van de prijsuitreiking met zo’n dikke lip echt niet kon speechen. Met zijn 20 punten dacht Cor nog wel in aanmerking te komen voor de winst, maar hij werd er uiteindelijk slechts zevende mee.
Zelfs met 21 punten kon je nog buiten de prijzen vallen zoals Jan van Stralen en Jos Leijen bemerkten. Ook wedstrijdleider Ton Hertog had 21 punten, maar bij gelijke stand gaat de organisatie natuurlijk voor. 😉. Gerard Meijer sloeg vandaag 22 punten bij elkaar en verdiende daarmee de tweede prijs. Gerard verdiende naast de twee balletjes ook nog twee biertjes (wat is er met de rivella gebeurd) voor zijn tweary op hole 4. Ikzelf zat in de flight voor hem en lag ook in tweeën op de green. Ik zat er nog aan te denken om op het bordje “staan laten” te schrijven en had dat achteraf ook gewoon moeten doen (leermomentje voor me). De eerste prijs winnnaar sloeg vandaag 23 punten bij elkaar. Een topprestatie die alleen maar geleverd kan worden door (junior) Bob Kiès. Bob gaf aan dat zijn handicap de laatste tijd alleen maar aan het stijgen was, maar na vandaag zal die wel weer een beetje gezakt zijn.
Birdies werden er vandaag niet geslagen maar zoals gebruikelijk waren er ook nog flesjes bier te verdienen met een tweary op hole 2. Deze biertjes werden gewonnen door Johan Venekamp.
Tenslotte werd er vandaag nog een speciale prijs uitgereikt aan Dirk Krijt. Het zat Dirk vandaag niet mee en hij raakte heel wat balletjes van sponsor “Blokker” kwijt. Gelukkig vond Theo Reijnders een van zijn balletjes en hij was wel zo sportief om het balletje terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Het kan natuurlijk ook zijn dat Dirk bewust al zijn balletjes is kwijtgeraakt, een slimme manier om zijn sponsor onder aandacht te brengen.

Guus