Al weken lang krijgen we tijdens de prijsuitreiking te horen dat de birdies gesponsord worden door de enige nog betrouwbare makelaar in de buurt. Nu hoorde ik vanmiddag Jan K. vertellen dat hij nog twee maanden voor zijn pensioen zit en nog steeds werkt als makelaar. Volgens eigen zeggen houdt hij zich totaal niet bezig met malafide praktijken: hij wisselt echt geen informatie over biedingen uit met andere makelaars, speelt geen kopers tegen elkaar uit en probeert de prijzen zeker niet op te drijven. Ik geloof Jan op zijn blauwe ogen, maar dat schept wel een probleem. Of te wel zit wedstrijdleider Cees S. uit zijn nek te lullen of te wel is Sam S. toch niet zo zuiver op de graat als we allemaal denken. Ik laat het trekken van conclusies in dezen maar aan jullie over.
Wie we trouwens ook niet zo maar kunnen vertrouwen is Piet S. Piet kwam glunderend het clubhuis binnen met een score van maar liefst 22 punten. Mooi de eerste prijs dacht Piet, maar Golf Genius dacht daar toch even anders over. Na invoeren van de score bleek Piet geen 22 maar 21 punten te hebben. Aaaii, rekenfoutje, tellen is ook een kunst. Gelukkig had Piet nog wel de derde prijs met zijn score en zo ging hij toch nog met een balletje naar huis. Ook de winnaar en nummer twee hadden een stableford score van 21 punten, maar omdat Jaap B. het tweede deel van zijn ronde wat beter deed dan Cor V. ging Jaap er met de eerste prijs vandoor en werd Cor tweede.
In zijn overwinningsspeech memoreerde Jaap nog even zijn goede vorm van de laatste tijd en bezwoer hij er nog alles aan te doen om het Bart van der K. nog moeilijk te maken.
Cor had naast zijn tweede plaats ook nog de longest drive op hole 7 te pakken. De ander bijzondere verrichting van vandaag (tweary op hole 2) ging naar ondergetekende (eindelijk weer eens een prijsje).

Guus