Ik heb Herman van der Wal altijd gezien als de man van de gouden handjes (kom morgen maar eens zijn zelfgemaakt keez-bord bekijken), maar daarmee doe ik hem een beetje te kort.  Niet alleen is Herman een begenadigd handwerker, hij is ook goed thuis in de filosofie, met name die van Voltaire (1694-1778). Na de wedstrijd sprak ik met hem over mijn golfspel, dat ik niet zo goed gescoord had omdat ik tijdens de wedstrijd wat dingen uitprobeerde (linkerhand recht houden). Herman hoorde het rustig aan, knikte even bedachtzaam en kwam zeer scherp uit de hoek met de quote “Beter is de vijand van goed“. Het moest even indalen maar ik snap ‘m en ga er zeker iets mee doen (bedankt).
Iemand die wel tevreden over zijn eigen spel kon zijn was dagwinnaar Piet den Dulk met 20 stableford punten. Piet was weer eens ouderwets op dreef, pakte bovendien de prijs van de thirdy op hole negen en had ook nog eens een birdie op hole zes (bijna zijn eerste eagle). Piet moest wel smeken om zijn birdie omdat spelleider Tom Bleijendaal vond dat het vogeltje in de kerstboom moest terwijl Piet niet van pan was die neer te zetten . Theo Boer pakte op hole vier de prijs voor de tweary (zijn tweede slag raakte de stok en stuiterde een stukje terug waardoor het ook niet meer dan een birdie werd, een soort paradijsvogel). De overige winnaars waren Nico Koopman (19 punten) en Ton den Hertog (18 punten).
Het was ook mooi om te zien dat Cees Siekerman een echte schoolmeester is. Cees is duidelijk begaan met zijn “pupillen” en vandaag werd ons op het hart gedrukt vooral schoenen met een goed profiel aan te trekken (pas op hoor, anders overkomt jullie hetzelfde als Jan Vallenduuk!). Gaan we doen Cees, we willen onze meester natuurlijk graag plezieren.

Guus