Wij hadden gisteren een bestuursetentje en ik denk dat we dat vaker moeten doen. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar het is wel opmerkelijk dat alle prijzen van de 18 holes wedstrijd verdeeld werden onder de deelnemende bestuursleden. De derde prijs ging naar Fake de Jonge met 37 stableford punten. Dat puntenaantal is voor jullie misschien niet eens zo interessant, waarschijnlijk willen jullie veel liever weten wat Fake gisteren gegeten heeft. Welnu, Fake nam als voorafje een portie duivelse garnalen (chili olie, bosui, champignon en landbrood), als hoofdgerecht een lamshaasje (honing-tijmjus) en als toetje een tapas dessert bestaande uit een espresso-bastognekoekbavarois (Tia Maria) en een stukje passievrucht-cheesecake (krokante bodem). De tweedeprijs winnaar nam gisteren als voorgerecht een caprese (coeur de boeuf, burrata, gefrituurde basilicum en pesto), net als Fake als hoofdgerecht het lamshaasje en als nagerecht een espresso met daarnaast de espresso-bastognekoekbavarois. De eersteprijs winnaar nam ook als voorgerecht de caprese, maar als hoofdgerecht tortellini (spinazie, ricotta, geitenkaas, grana padano, raapstelen, walnoot en limoensaus) en als nagerecht een tapas dessert bestaande uit een witte choclode crème brûlée en een perzik & rode vruchten sorbet duo. Als ik jullie nu vertel dat vandaag zowel Marion Vlaar als ik 41 stableford punten scoorden, dan kunnen jullie aan de hand van het gegetene denk ik wel opmaken wie er tweede en wie er eerste geworden is.
Voor de volledigheid moet ik nog wel even opmerken dat we ook nog een voor-voorgerecht genomen hebben bestaande uit wat stukken landbrood met kruidenboter, tapenade en muhammara (een Libanese dip die wel wat wegheeft van hummus, niet gemaakt van kikkererwten maar van paprika en walnoten). Het voor-voorgerecht namen we omdat onze penningmeester wat op zich liet wachten. Hij dacht dat we om 19.30 uur afgesproken hadden terwijl het toch echt om 18.30 uur was.
Terug naar het golf. Vandaag waren er ook nog balletjes te verdienen met een tweary op hole 4 of een longest drive op hole 1. Niemand slaagde er in om op hole 4 met twee slagen op de green te komen, maar de longest drive werd gelukkig wel geslagen. Heel parmantig schreef ik mijn eigen naam onder mijn eigen naam nadat ik bij de tweede negen mijn eerste afslag met een paar meter verbeterde.

Guus