Wat is er nou mooier dan ’s morgens in alle vroegte een baantje te lopen. Het is windstil, de baan hult zich in lichte nevelen en het enige wat je hoort is het gekwaak van de kikkers, de klap van een club tegen een balletje of het rollen van een balletje in de cup.
Nou, dat weet ik wel. Wat te denken van lekker uitslapen, opstaan met een lekker klassiek deuntje en ontbijten met een glaasje verse jus een zacht gekookt eitje op een nog warm croissantje. Om het helemaal te vervolmaken nog een krantje naast het bord (op Hemelvaart zit dat er jammer genoeg niet in).
De meeste leden kozen voor de tweede optie maar die hebben wel wat gemist. Na afloop van de wedstrijd zag ik eigenlijk alleen maar blijde gezichten. Niet iedereen was even tevreden over zijn eigen spel, maar na afloop een portie saté met brood en een heuse prijsuitreiking maakte veel goed. Er waren geen prijzen voor de beste scores maar des te meer voor allerlei bijzondere verrichtingen. Zelfs de bordjes van jaren geleden werden door wedstrijdleiders Cees Siekerman en Ton Hertog te voorschijn getoverd om maar zoveel mogelijk prijzen te kunnen uitdelen (wel Corona-proof natuurlijk).
Ik weet niet of ik het allemaal goed onthouden heb maar Jos van der Werf pakte zijn zo felbegeerde longest drive (“alle slagen mogen verkeerd gaan, als die maar goed is“). De longest drive bij de dames ging naar Helma Boersma. Omdat de wedstrijd wat langer duurde dan gepland kon zij de laatste holes niet meer afmaken, maar manlief Erlo was gelukkig nog aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen (een alleraardigst roze tasje).
Voor de meeste deelnemers was het dichtst bij het touwtje een nieuw fenomeen en daarom was het niet meer dan logisch dan een van de mannen van de herenmiddag (daar wordt hij vaak gespeeld) er met die prijs vandoor zou gaan. De eer viel hierbij te beurt aan Fons Dekker.
Tussen zo’n grote groep mensen heb je ook altijd een paar van die hebberige types, deelnemers die het liefst met zoveel mogelijk prijzen naar huis gaan. Vandaag waren dat Job Neefjes en Daniëlle de Niet die beiden twee prijzen in ontvangst mochten nemen (het zij jullie meer dan gegund hoor).
Als laatste mocht ook Melvin van Ravesteijn een prijsje “uitzoeken”. Melvin sloeg een birdie op hole 2 en pakte daarmee ook de neary op die hole.

Guus

p.s. foto’s en de volledige uitslag zijn te vinden in de GolfGenius portal