Door het grote aantal inschrijvingen bij de herenmiddag is de prijsuitreiking altijd vrij laat, vandaag zo rond 17.15 uur. Het is dan ook wel te begrijpen dat de vroege starters het wachten wat beu worden en iets eerder vertrekken. Het is wel grappig dat een ieder toch altijd een verklaring voor zijn absentie wil geven. Het meest gehoord is volgens mij “ik moet vandaag thuis koken“, maar vandaag hoorde ik er eentje die ik jullie niet wil onthouden. Peter Ruijter had de dag van zijn leven met zijn eerste birdie (hole 5). Hij wilde ‘m natuurlijk dolgraag ontvangen en vroeg aan Cees of die de birdie niet voor hem wilde bewaren omdat hij toch echt naar huis moest omdat hij een drachtige koe op stal had staan. Cees was echter niet te vermurwen (dat zijn de prijzen, zo is het spel en zó moet het gespeeld worden) en dus geen vogeltje voor Peter, maar de aanstaande gezinsuitbreiding maakt natuurlijk veel goed.
De bijzondere verrichtingen waren deze week voor Jan Vallenduuk (dichtst bij het touwtje op hole 9) en Cees Duijn (neary op hole 2). Jaap van het Kaar had vanmorgen staan wikken en wegen voor zijn klerenkast maar uiteindelijk toch het verkeerde shirt gekozen. Hij droeg een donkere polo met op de linkerborst een embleem met de tekst “neary winnaar”. Het getuigt wel van durf om zo van start te gaan, maar het inspireert zijn medespelers natuurlijk enorm om daar een stokje voor te steken (wat Cees dus ook prompt deed). Ik  weet niet of Jaap een polo heeft met als opschrift “overall winnaar”, want dat was wel de juiste keuze geweest (eigenlijk moet je ook niet te specifiek zijn met de teksten op je shirt, een polo met daarop “winnaar” was al goed geweest). Maar goed, Jaap werd dus winnaar met maar liefst 21 stableford punten (meer dan Arie en Simon samen), net voor Piet Schilder (19 punten) en Jan Vallenduuk met 18 punten (ook meer dan Arie en Simon samen).
Eigenlijk was Jaap helemaal niet zo blij met zijn doosje balletjes van sponsor Zichtbouw en had veel liever de prijs gewonnen die hoorde bij het slaan van de neary. Ruimhartig ruilde Cees zijn etensbon van Gigi voor de balletjes van Zichtbouw.

Guus

p.s. We verwachten natuurlijk wel een foto van de nieuwe boreling.