puttingWij mannen van al een ietwat gevorderde leeftijd denken bij BB maar aan één ding (Brigitte Bardot, Bardot, die doet het niet zo maar zo), maar na vandaag is dat helemaal veranderd en roept het alleen nog maar associaties op aan de dames Bresser en Blokker. Wat hadden zij het vandaag uitstekend voor elkaar. Een uitdagende wedstrijd waarbij drie keer van blauw, twee keer van geel en rood en een keer van wit en oranje gespeeld moest worden met daarna als toetje een superspannend putt kampioenschap. Ria (die ene B) had door het geregel duidelijk wat moeite om in haar spel te komen, maar Coby (die andere B) presteerde het zelfs nog om ondanks al het gedoe rond de organisatie met 17 punten haar ronde af te sluiten. Heel knap en verdiend een tweede plaats bij de dames. Derde werd Henny van Oostende (ook 17 punten) en eerste werd Simone Visser (18 punten). Simone was door het resultaat een beetje van slag (oei, nu moet ik speechen maar dat kan ik helemaal niet) maar ik ben nu wel erg benieuwd hoe ze de dingen doet die ze wel kan. Haar praatje kwam er in mijn optiek moeiteloos uit en ik zou niet weten waar het beter kan.
B en B waren verder zo slim om voor de dames en heren aparte prijzen te verzorgen (natuurlijk weer gesponsord door Golf Only). Voor de heren was het immers een stuk eenvoudiger. De meesten kozen er voor om op hole 4 van wit te spelen (is maar 10 meter verder) en de andere acht holes waren dus wat ze gewend waren of holes die een stuk korter werden. Bij de dames was het precies andersom, zij hadden één hole die dichterbij lag (van oranje) en alle andere holes waren gelijk of verder dan normaal. Je zou dus verwachten dat de heren een hogere score zouden hebben maar dat viel wat tegen. Eerste werd Richard Bovenkerk met 19 punten, tweede ondergetekende met 17 punten en derde Jaap Blokker (partner van die andere B) met 16 punten. Omdat Jaap de hond moest uitlaten was hij bij de prijsuitreiking afwezig en ging zijn prijs over naar Jan Schrekker (16 punten).
Verder moest Sam Sneek van het gelijknamige makelaarskantoor weer wat vogeltjes inleveren, eentje voor Richard en eentje voor mij.
Daarnaast was er dus ook nog het putt kampioenschap 2018. Even leek het er op dat good old Cees van den Bogaerde de verrassende winnaar zou worden (15 putts over de negen holes), maar in de laatste flight slaagde Maurice Jong er in om zijn score te evenaren. Er moest dus een barrage komen en daarin toonde Maurice zich net iets vaster. Hij slaagde er in om alle negen holes in precies twee putts af te ronden, waar Cees twee bogeys en een birdie tegenover stelde. Maurice was er zichtbaar mee in zijn nopjes dat zijn naam binnenkort weer op de winnaarsborden komt te staan.