Dat je nooit te oud bent om te leren liet Cees Hoek ons vanmiddag maar weer eens zien. Cees leest regelmatig de nieuwsbrief van de NGF en was laatst op een podcast gestuit over het nieuwe golf (zie https://www.golf.nl/nieuws/2022/aug/2908-podje-golf-47-nieuwe-golfen ). Cees is zeker niet egoistisch en tijdens zijn overwinninsspeech wilde hij ons dan ook wel vertellen hoe hij aan zijn jaloersmakende score van 19 stableford punten was gekomen. Sinds hij de podcast over het nieuwe golfen heeft gelezen probeert Cees zijn startpositie hetzelfde te houden als zijn impactpositie. Een beetje zoals Cor Vreeker het doet bekende hij, maar dan wel met je hakken op de grond (de naam “het nieuwe golf” is natuurlijk slecht gekozen als je weet dat Cor Vreeker het al jaren zo doet). Cees was wel zo verstandig om zijn nieuw vergaarde kennis pas na afloop van de wedstrijd te delen met de overige deelnemers, hij wilde zijn kansen op een overwinning natuurlijk niet verkleinen. De tweede en derde prijs gingen vandaag naar Ruud Baron en Nick van Zandvoort (beiden 17 punten met hun “oude” swing, maar Ruud werd door zijn betere prestaties op de laatste drie holes tweede).
De bijzondere verrichtingen gingen vandaag naar de Guussen. Guus Wilcke verdiende met de tweary op hole 5 een balletje en Guus Koning verdiende een balletje met zijn tweary op hole 4). Guus Wilcke slaagde er tevens in om als enige van alle deelnemers een birdie te slaan (op hole 9, lest best). Hij verdiende daarmee een geel balletje gesponsord door de club van 100.

p.s. Cees had vandaag natuurlijk ook wel een makkie omdat erkende toppers als Hein Dekker en Els Tromp in de lappenmand zitten. Ik hoop dat zij snel opknappen en dat ik hen binnenkort weer mag ontmoeten op de golfbaan.

Guus