Ik neem aan dat jullie allemaal wel gehoord hebben van de Baader-Meinhof groep, een West-Duitse terroristen groep die actief was in de jaren 70. Misschien minder bekend bij jullie is het Baader-Meinhof fenomeen. Het Baader-Meinhof fenomeen speelt zich af wanneer iemand, vlak nadat diegene iets nieuws heeft geleerd zoals een woord, feitje, een uitdrukking of een object, datgene ineens steeds vaker tegenkomt. Iedereen kent het wel: je koopt een nieuwe auto en opeens zie je tientallen van die auto’s rondrijden.
Ik kom er op omdat ik vorige week door Guus W. gewezen werd op een soort grascirkels op de afslagplaats. We hebben een speler in ons midden die bij zijn afslag zo met zijn linkerbeen draait dat er overal van deze grascirkels ontstaan. Waarschijnlijk is het jullie niet opgevallen, maar let er de volgende week maar eens op. Ik weet niet hoe lang de cirkels blijven bestaan maar je hebt de meeste kans om ze te zien als je in een flight achter deze speler zit. We gaan natuurlijk geen namen noemen, maar bij de reacties kun je aangeven om wie je denkt dat het gaat.
De meeste deelnemers aan de herenmiddag zijn pensionado’s en dat is jammer want de winnaar van vandaag had zoveel gezeur op zijn werk dat hij zichzelf een paar uur vrij gaf met de woorden dat hij stoom moest afblazen op de golfbaan. Dan verwacht je natuurlijk dat de eerste holes voor geen meter lopen, maar nee hoor, vanaf de eerste hole speelde Jos van de W. (ja over hem gaat het) bijna foutloos. Na een kleine 2,5 uur (ja, door dat continu schoonmaken van de bal duurt het allemaal wat langer) kwam Jos het clubhuis binnen met 6 parren en 3 bogeys (39 slagen). Daar wordt een normaal mens stil van, maar Jos niet hoor. Jos dankte uitvoerig zijn flightgenoten voor hun gerommel, hoe meer zij rommelden, hoe beter hij ging golfen. Gelukkig waren de meesten van zijn flightgenoten al vertrokken, anders zouden het voor Jos nog benauwde minuten kunnen worden.
De tweede prijs ging vandaag naar Jan K. (20 punten) en de derde prijs was voor Fake de J. met 19 punten. Ik heb het hier maar over de uitgedeelde prijzen, want eigenlijk was John H. derde met ook 20 punten (inclusief birdie op hole 5).
Vandaag waren er flaconnetjes whisky te verdienen met een bijzondere verrichting. De neary op hole 5 werd geslagen door Nico R. en de tweary op hole 8 door Jos van de W. (wie anders).

Guus

p.s. Ik zag vandaag weer dat meeuwtje met zijn gebroken vleugel, toch wel triest.