Ik weet niet of jullie ook wel eens het gedrag van dieren proberen te verklaren vanuit menselijk perspectief, maar vanmiddag trapte ik er zelf weer in. Tijdens de nabedrinking zag ik opeens een moeder bergeend haar jonkies het water in jagen. Moeders bleef zelf op de kant maar de jonkies moesten zich eens goed wassen. Dat duurde maar een paar minuten, toen kwamen ze allemaal (10 stuks om precies te zijn) weer uit het water om zich op de kant verder te fatsoeneren (veren netjes leggen etc). Het leek mij allemaal een beetje onnuttig werk maar snapte het opeens toen ik zag dat een paar minuten later vader opeens op kwam dagen. De kinderen moesten zich duidelijk even opknappen voordat vader thuiskwam. Ik weet niet of het Cees Siekerman ook opgevallen was, maar hij maakte wel een opmerking over het voorval: “wat een berg eenden“, of bedoelde hij “wat een bergeenden“. In dit geval had hij ook kunnen zeggen “wat een berg bergeenden” en dat deed mij denken aan een placemat die ze 40 jaar geleden gebruikte bij wegrestaurant de Lucht langs de A2. In die tijd moest ik regelmatig voor mijn werk naar de Koninklijke Nederlandse Papierfabriek in het Belgische Lanaken en onderweg pauzeerde ik dan even bij de Lucht. Nu hadden ze daar een placemat met allerlei puzzeltjes en eentje daarvan was een stuk tekst waarin zes keer hetzelfde woord achter elkaar voorkwam. Misschien dat Bob Gerritsen ‘m nog weet (wij werkten toen voor hetzelfde bedrijf), maar het zag er zo uit: “Als achter …….. ……… ………, ………. ………… ………. achterna“. Benieuwd bij hoeveel van jullie er een lampje gaat branden.
Ik mijn stukje over de wedstrijd van afgelopen zaterdag had ik het nog over een grafstemming na afloop van de wedstrijd. Vandaag was dat totaal anders, iedereen leek na afloop in een oppertebeste bui. Meestal is het zo dat na de prijsuitreiking de meeste heren direct aftaaien, maar vandaag werd er vrolijk doorgepimpeld. Wel begrijpelijk als je naar de uitslagenlijst kijkt, maar liefst 11 spelers scoorden 20 punten of meer. Van de andere kant gaat het natuurlijk wel om het winnen, en mag je niet tevreden achteroverleunen met je 23 punten als je weet dat er iemand nog meer punten heeft gescoord. Zowel Dirk Krijt als Fake de Jonge scoorden vandaag maar liefst 23 punten, maar dat was nog 4 punten te kort om voor de eerste prijs in aanmerking te komen. Jan Vallenduuk scoorde vandaag maar liefst 27 stableford punten en het lijkt er op dat Jan precies op het juiste moment gepiekt heeft. Aanstaande dinsdag vertegenwoordigt Jan onze club in de regiowedstrijd van de Old Gran Dad en we verwachten nu natuurlijk wel het een en ander van onze jongens (naast Jan zijn dat geloof ik Ton Hertog, Bob Kiès en Frank Braas).
Ik weet niet of jullie bij het inschrijven wel eens aangeven met wie je niet of juist wel in een flight wil spelen, maar ik zou de komende weken graag in een flight zitten met niet-bier drinkers. Het loont namelijk als je in een flight zit met een niet-bier drinker die een bijzondere prestatie wint (vandaag twearies op hole 2 en 5). Vorige week gaf winnaar Bob Gerritsen zijn gewonnen biertjes aan zijn flightgenoten en vandaag deed Dirk Krijt precies hetzelfde. Dirk pakte op hole 5 met een birdie gelijk ook de tweary. Het balletje van de Cv100 hield hij zelf, maar de flesjes gingen naar flightgenoten Kees Duijn en Gerard Meijer. De tweary op hole 2 werd geslagen door Gigi Perra en hij beloofde zijn biertjes te gebruiken in het beslag voor zijn beroemde “pizza Birra”.
Naast Dirk sloeg ook wedstrijdleider Peter Koopman nog een birdie, hij deed dat op hole zes.
Ikzelf scoorde vandaag maar 11 stableford punten, maar had het onmogelijke aantal van acht parren en een bogey moeten slaan om te kunnen winnen (dank je Brendan).

Guus