De bediening bij de golfbaan moet van alle markten thuis zijn. Het meeste van hun tijd besteden ze natuurlijk aan het bedienen van de klanten, maar daarbuiten zijn ze ook bezig met de reserveringen, doen ze de was, maken ze schoon, etc. Dat schoonmaken gebeurt vooral ‘s morgens vroeg en omdat ik vandaag op tijd aanwezig was zag ik Alice in het halletje de plafonds stofzuigen. Het leek mij een beetje werk zoeken maar navraag leerde dat ze de plafonds extra moesten schoonmaken omdat anders Klaas-Willem steeds uit bed werd gebeld. Wat is het geval? Met de herfst trekken veel spinnen naar binnen en die zorgen ervoor dat midden in de nacht het alarm afgaat, waardoor Klaas-Willem dus steeds moet komen opdraven.
Je zou denken dat je zo’n alarminstallatie wel zo zou kunnen afstellen dat het niet door spinnen, muizen of ander ongedierte kan afgaan, maar als je weet door wie het is aangelegd, dan snap je het wel. Grapje natuurlijk, maar wel een mooi opstapje naar de wedstrijd van vandaag. Nico Reus, want daar hebben we het over, zou bij de negen holes wedstrijd op een mooie vijfde plaats zijn geëindigd (net achter Cees Siekerman). Geen prijzen dus voor deze heren, maar wel voor Ton Hertog (eerste met een zeer knappe score van 21 punten), Tom Bleijendaal (tweede met 19 punten) en Mike Dempsey (derde met 18 punten).
Bij de 18 holes wedstrijd werd ondergetekende eerste met 33 punten, voor Aart Koning (ja de koningen deden het vandaag uitstekend) met 31 punten en Piet den Dulk met 28 punten. Aart deed zichzelf een beetje tekort door op hole 2 het aantal punten (vier) in te vullen en niet het aantal slagen (twee). Het kostte hem dus niet alleen twee punten maar ook nog een mooie birdie. Laten we het maar niet hebben over de gevolgen voor de marker, die een verkeerde kaart goedkeurde.
Natuurlijk waren er vandaag ook weer de bijzondere verrichtingen. Door de bijzondere actie van Aart hoefde er vandaag maar een birdie te worden uitgedeeld: Piet den Dulk op hole veertien. De neary op hole twee werd door Niemand geslagen (ja, de wedstrijdleiding kent zijn klassiekers), terwijl de thirdy op hole acht geslagen werd door eerder genoemde Aart.
Vandaag was alweer de laatste wedstrijd van de 18 holes Zichtbouw heren competitie en de winnaar van dit jaar werd Fred de Graan. Fred was er vanwege zijn vakantie vandaag zelf niet bij maar heeft in Verweggistan natuurlijk wel internet en zit nu lekker achter een glaasje whiskey zijn overwinning te vieren.