Via deze weg wil ik jullie meenemen in het avontuur van afgelopen woensdag 28 september. Onze flight was samengesteld aan de hand van het woensdagavond klassement op dat moment. Ot van der Plas op nummer 1, Kyan Goossens op nummer 2 en Gilian Belien op nummer 3. Kyan moest 5 STB punten goedmaken om op gelijke hoogte te komen met Ot. Deze 5 punten moesten bovenop zijn slechtste kaart van 19 punten komen, dit hield dus in dat Kyan een rondje van 24 STB punten moest lopen. Iedereen had verwacht dat dit een moeilijk opgave ging worden, alleen ging Kyan flitsend van start met een par en daaropvolgend een birdie. Ot begon een beetje klotsende oksels te krijgen ‘dit zal mij toch niet gebeuren’ . Tot hole 8 liep Kyan zeer aanvallend en dat pakte goed uit want hij liep flink boven zijn handicap. Kyan moest 2 bogeys lopen op de laatste 2 holes om gelijk te komen met Ot. Op de 8ste hole lukte dit. Toen kwam de alles beslissende 9de hole. Waar Kyan naar enig oponthoud na zijn drive een derde slag van 140 meter pin-high sloeg. 2 putjes en Kyan was op gelijke hoogte. Na een eerste put die een flink stuk te kort was bleef er een lastige put over voor gelijk spel. De druk werd Kyan te groot en hij miste de put waardoor Ot er met de overwinning van door ging.
Na de wedstrijd was er een afsluitend diner georganiseerd met lasagne van Gigi Perra (Gigi pasta pizza). Tevens fanatiek speler op de woensdagavond. Het was zalig!
Uiteindelijk was de prijsuitreiking daar en sloten wij een prachtig woensdagavond seizoen af. Ik zou zeggen op naar volgend jaar!

Ot van der Plas