width=Afgelopen maandag 6 mei is een afvaardiging van het dames 1 team van de Koggen voor een golf-tweedaagse afgereisd naar Zandvoort. Helaas was Ans nog niet helemaal hersteld van de griep en had Marleen andere bezigheden, waardoor we op deze trainingsdag nog met vijf dames overbleven.

Om ons goed voor te bereiden op de eindstrijd op dinsdag 7 mei en uiteraard ook omdat die baan zo vreselijk prachtig is, gingen we maandag eerst 18 holes voorspelen op de Kennemer.
De dag startte goed met koffie een flinke punt appeltaart en vervolgens liepen we een heerlijk rondje over de A en B wedstrijdlus.
In de middag zijn we naar ons logeeradres ‘Hotel Loetje’ in Overveen gegaan, waar ook Ans zich gelukkig weer bij ons aansloot: ‘Vol drugs en pijnstillers, maar spelen zal ik’, sprak ze kordaat, zoals alleen Ans dat kan.
Na een gezellig borreltje en een nadere kennismaking met het bedienend personeel moesten we natuurlijk ook nog even heel hard oefenen voor onze Bonte-avond-act. In de kamer van Ellen en Liesbeth, want die hadden de grootste en meest luxueuze kamer, hebben we onze act ingestudeerd. Wat een zangtalent in dit team! Het hele hotel kon gratis meegenieten!
Marion en Nine hadden samen een ludiek liedje geschreven op de melodie van Rosanne (Nick& Simon). Het ging met name over de veel te kleine koekjes die we bij de andere clubs bij de koffie voorgeschoteld kregen en over onze eigen voorkeur voor appeltaart: ‘We hebben liever, liever, liever, liever appeltaart’.
Na de zangstudie gingen we een heerlijk hapje eten in het restaurant van Loetje. Uiteraard werd het voor de meesten een sappig biefstukje, als je dan toch bij Loetje logeert…
Daarna vroeg naar bed, want dinsdag moest het gaan gebeuren!
Dinsdag begon de dag een tikje chaotisch met snotterige eitjes en zoekgeraakte tasjes en portemonnees. Maar uiteindelijk kwamen we verder redelijk zonder kleerscheuren aan op de Kennemer. Nouja, behalve Ellen dan, want die had een klein probleempje met haar broek waar de knoop vanaf sprong. Gelukkig had ze nog een extra broek mee en kon de strijd beginnen.
Dirkshorn was onze tegenspeler vandaag en dat was natuurlijk wel heel erg gezellig, omdat we elkaar bijna allemaal al kennen.
We moesten wel van ze winnen om nog vierde te kunnen worden in de poule, dus met goede moed begonnen we aan de greensomes.
Helaas kon geen enkel Koggenduo het winnen, dus met 0 punten de lunch in.
In de middag leverden de 18 holes solospel ook niet veel op, al was het bij sommigen wel zinderend spannend tot op de laatste hole. Ik heb zelf uiteindelijk de enige punt van de dag binnengehaald met gelijkspel, schrale troost, maar o wat hebben we het allemaal gezellig gehad en wat zijn we eigenlijk weer blij dat wij lekker in deze poule mogen blijven met de andere 3 overgebleven gezellige teams.
Ons competitiehoogtepunt moest natuurlijk nog komen! Tijdens de bonte avond hebben we de sterren van de hemel gezongen, gezorgd voor wat hilariteit en ook een klein lesje gegeven voor volgend jaar over het koekgedrag.
Na dit lied verwachten we voortaan voorafgaand aan elke competitiewedstrijd uiteraard een grote punt appelgebak.
De dames uit Almere hebben de poulewedstrijden gewonnen en gaan onze poule weer verlaten voor de hogere klasse.
We hoorden al dat de Haagse wellicht weer gaat degraderen…wat naar voor ons, mogen we volgend jaar weer naar Denhaag… Nu al zin in!
Bedankt voor iedereen die dit jaar aan onze competitie heeft bijgedragen.
Natuurlijk in de eerste plaats José en het bedienend personeel op onze thuisdag op Spierdijk op 16 april. Wat was het allemaal goed voor elkaar met appeltaart en een heerlijke lunch en diner!
Maar denkt u bijvoorbeeld ook eens aan George Vlaar, die helemaal naar Almere kwam rijden om Marion’s trolley te voorzien van een accu, aan Loek Blom die alle weken zelf zijn eten moest opwarmen en aan Timo die ’s nachts nog naar het ziekenhuis moest komen om moeder Ria van een stuk eend bevrijd te zien worden en weer veilig thuis te brengen.
Wat was het weer een avontuur!
Grote dank ook aan onze bikkel, captain Ans voor al het regelen en organiseren. Je bent een topper!
Nine