Vandaag nam bij de prijsuitreiking Jaap B. even het woord om ons te vertellen dat hij vandaag zijn laatste wedstrijd had gespeeld (fysiek kan hij het bijna niet meer opbrengen). Heel jammer. Jaap had met zijn verhaal zelfs dagwinnaar Gerard M. stil gekregen en dat lukt anders alleen zijn vrouw. Zijn vrouw en dochters schijnen onwijs fanatieke racefanaten te zijn (dochterlief heeft zelfs een tattoo van Max op haar arm) en als de formule 1 op de televisie wordt uitgezonden dient Gerard zijn mond te houden (en geloof het of niet, dat schijnt hem te lukken). Gerard stapte vandaag met een knappe 20 stableford punten van de baan en dat hadden er eigenlijk wel 22 kunnen zijn. Op hole 6 belandde zijn bal met een sierlijke boog naar rechts vlak voor het dammetje naar hole 8. Nadat we drie minuten hadden gezocht gingen we er vanuit dat het wel een waterbal was en dat hij verder mocht gaan met een strafbal. Net nadat hij zijn nieuwe bal geslagen hadden vonden we zijn eigenlijke bal, erg sneu voor hem omdat zijn nieuwe bal nu zijn speelbal was. De tweede plaats was vandaag voor Piet den D. (19 stableford punten) en de derde plaats was voor Cor V. met 18 punten.
Cor was een van de heren die zich nogal vrolijk maakten over mijn nieuwe kapsel. Toen ik mijn padje wilde inkorten vroegen de heren aan zijn tafel of ik gesponsord werd door Melvin & Jesssica de bloemist bij mij in het winkelcentrum. Het moest even indalen maar het kwam er op neer dat de heren vonden dat mijn nieuwe kapsel het bekende bloempot model had. Ze vonden het allemaal erg komisch maar het zal wel een beetje de kift wezen, zelf hebben ze immers weinig meer te knippen. Kees D. wist gelijk nog een rijmpje uit zijn jeugd te herinneren. Bij hem in de buurt had je toen twee kappers, Breg in de wogmeer en Laan in Spierdijk. De dorpsbewoners hadden er snel een mooi versje op gevonden:


Kapper Breg haalt alles weg, maar kapper Laan laat gelukkig nog wat staan“.

Oh ja, er waren ook nog bijzondere verrichtingen te winnen vandaag. De neary op hole 2 werd niet geslagen, maar de tweary op hole 5 werd gewonnen dor Fred de G. Hij ging lekker met twee flesjes bier van “de Hoop” op huis aan.

Guus